asdf

Elhunyt Bicskey Lukács, az Argo sztárja

Az 53 éves színész ma hajnalban hunyt el. A hírek szerint egy gyors lefolyású betegség miatt kezelték kórházban; hajnali ötkor meghalt Bicskey Lukács.

A színész tavaly novemberben minden előadását lemondta és helyettesíteni kellett az Újszínházban. Egy ideje már aggódtak kollégái. Bicskey halálos kórral küzdött, és egy gyors lefolyású betegség miatt kezelték kórházban az utóbbi időszakban - írja a Blikk.

bicskeylukácsA nagyközönség többek között az Argo című filmnek köszönhetően ismerte meg, amelyben Psychót alakította, sajnos azonban az Argo2 bemutatóját már nem élte meg. Bicskeyt a színpadon főleg Shakespeare darabjaiban láthatta a közönség, olyan nagy klasszikus szerepeket alakított, mint Rómeó, Jago vagy Macbeth.

1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja, Lukács nevét, mivel a Veszprémi Petőfi Színháznál már a társulat tagja volt Bicskey Károly. Főként drámai színházi szerepekben játszott, majd 1996-ban fedezte fel jellegzetes arcát az amerikai és angol filmipar.

Tavaly az Argo 2. sajtótájékoztatóján még Bicskey Lukács is jelen volt és jókedvűen nyilatkozott Psychó karakteréről (videó-10:47). Nyugodjon békében!

Megosztás facebookon