asdf

Jövő tavasszal jön az Argo 2

  • Szerző: P. Kristóf
Befejeződött Árpa Attila új filmjének, az Argo 2-nek a forgatása. A rendező elárulta, hogy jövő tavaszra tervezik a bemutatót.

A forgatás 33 napot vett igénybe és főként Budapesten zajlott, de Miami-ban, Szlovákiában és Rétságon is dolgoztak a felvételeken. Mivel egy nagy sikerű film folytatásáról van szó, az alkotók a rajongók elvárásainak is meg szeretnének felelni, de egy olyan történetet hoztak össze, ami szerintük önállóan is megállja a helyét. "Az alaphelyzet megmaradt: itt vannak a magyar tahó bűnözők, akik Magyarország területén mindig győznek a profi, hightech külföldi bűnözőkkel szemben" - magyarázta a rendező.

argo 2

Ezen kívül a cselekményről is megtudhattunk pár dolgot. "Egy japán szindikátus meg szeretne szerezni egy adathordozót, amelyet itt őriznek Magyarországon. Felbérelnek egy magyar társaságot, ám véletlenek és balesetek során éppen a Kovács Lajos által alakított Balogh Tibi suttyó bandájára bukkannak" - árulta el Árpa Attila

A rendező pörgős akciófilmet tervez sok lövöldözéssel és az előző résznél is több vérrel. A produkción két éve kezdtek el dolgozni, akkor még a költségvetést közösségi finanszírozással szerették volna megoldani. Ez azt jelenti, hogy a rajongók adományaiból akarták megvalósítani a produkciót, végül a teljes költségvetés tíz százaléka folyt be ilyen módon. A mozi közben 296 millió forintás állami támogatást is kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól, így megoldódtak a pénzügyi problémák.

A filmben feltűnnek majd új szereplők is, mint például Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter és Téglás Zoltán, de a régi kedvencek közül viszont láthatjuk Bicskey Lukácsot, Kovács Lajost, Scherer Pétert és Kiss Józsefet is. Az Argo 2 főcímzenéjét a Tankcsapda írta, készülő lemezük egyik új dala itt fog bemutatkozni. A filmet a tervek szerint 2014. tavaszán mutatják be a mozik. 

Megosztás facebookon