asdf

Ezt érdemes megnézni decemberben

  • Szerző: P. Kristóf
Mától hivatalosan is elkezdődött a decemberi filmes hónap, úgyhogy összegyűjtöttük, mely év végi premiereket érdemes megnézni a legjobban.

Exek és szeretők 

Bemutató: 2013. december 5.

Kritika

Kedves és vicces romantikus vígjáték a családról és a válás utáni párkapcsolatokról a nem rég elhunyt James Gandolfinivel a főszerepben.

Miért? : Mert ez James Gandolfini egyik utolsó alakítása, ahol Tony Soprano után végre felfedte igazi énjét. Mert Julia Louis-Dreyfus 16 év után ezzel a filmmel tér vissza a mozivászonra. Mert az év egyik legőszintébb és legszerethetőbb romantikus vígjátéka.

Jégvarázs

Bemutató: 2013. december 5.

Kritika

A Disney legújabb animációs filmje a Rontó Ralph és az Aranyhaj alkotóitól, amely egy kicsit átértelmezi Andersen Hókirálynő című klasszikus meséjét.

Miért? : Mert ez az idei év egyetlen igazi Disney meséje, amely a szokásos színvonalat nyújtja. Mert meg van benne az összes kötelező kellék, de mégis nagyon egyedi és szórakoztató. Mert Olef, az életre kelt hóember elképesztően vicces. Mert ennél a szokatlanul látványos animációs filmnél a 3D végre nem felesleges, pénzlehúzó kellék, hanem tényleg van értelme.

Dom Hemingway

Bemutató: 2013. december 12.

Jude Law legújabb filmjében egy pofátlan kasszafúrót alakít, aki tizenkét évet húzott le a sitten, majd miután kiszabadult, visszatér London utcáira, hogy megszerezze, amivel tartoznak neki.

Miért? : Mert az előzetese alapján olyannak tűnik, mintha a Farkas és a Mocsok című filmeket keverték volna egybe. Mert imádjuk a pofátlan gengszterekről szóló, sokkoló stílusú, mégis vicces krimiket. Mert a Trónok harcából ismert Emilia Clarke most megmutathatja, hogy mire képes a vásznon. Mert a tengeren túlon csak jövőre kerül majd mozikba a film, így mi jóval előttük megnézhetjük már.

A hobbit: Smaug pusztasága

Bemutató: 2013. december 12.

A hobbit trilógia második része A Gyűrűk Ura rendezőjétől, Peter Jacksontól, melyben Bilbo és a törpök végre eljutnak Smaughoz, a sárkányhoz és szembeszállnak vele.

Miért? : Mert Peter Jackson A Gyűrűk Ura után még egy trilógiát készít Tolkien másik nagy Középföldés törétnetéből. Mert az első Hobbit nagyon jól sikerült, de ha bízhatunk az új-zélandi rendezőben, akkor a második rész még fantasztikusabb lesz. Mert imádjuk, ahogy Peter Jackson ábrázolja Középföldét. Mert A király visszatér óta most láthatjuk majd először Orlando Bloomot Legolasként.

Dinoszauruszok - A Föld urai 3D-ben

Bemutató: 2013. december 19.

A technika fejlődésének, habár egyelőre csak a vásznon, de valóra vált a Jurassic Park története, hetven millió év után életre keltek a dinoszauruszok, mi meg 3D-ben gyakorlatilag úgy érezhetjük, mintha köztük sétálnánk.

Miért? : Mert ez a 3D-s családi kaland olyan látványos utazásra invitál, amilyenben még nem volt részünk, a dinoszauruszok megelevenednek a vásznon. Mert nem egy dokumentumfilmről van szó, hanem az elképesztő látvány mellett még cselekménye is van. Mert valóra vált a gyermekkori vágyunk, testközelből láthatunk dínókat! És mégegyszer mert 3D-s dínók, mennyire király már! 

Elpuskázva

Bemutató: 2013. december 19.

Ken Scott kanadai rendező újracsinálta nagysikerű Starbuck nevű vígjátékát az amerikai trendnek megfelelően, ezúttal Vince Vaughnnal a főszerepben.

Miért? : Mert már maga az alapsztori, hogy egy fatális tévedés miatt valaki 533 gyermek apja lehet, megér egy próbát. Mert Vince Vaughn akármit csinál, öröm nézni. Mert a film kedves és szerethető stílusa miatt igazi karácsonyi moziélményt nyújthat.

Philomena - Határtalan szeretet

Bemutató: 2013. december 26.

A kétszer Oscar-díjra jelölt Stephen Frears (A királynő, Veszedelmes viszonyok) legújabb filmje egy szívmelengető igaz történetet dolgoz fel egy idős ír asszonyról, aki ötven év után egy kiégett újságíró segítségével próbálja felkutatni elveszett gyermekét.

Miért? : Mert Stephen Frears már többször bebizonyította rendezői tehetségét, különösen az igaz történetek kapcsán. Mert Steve Coogan kiválló színész. Mert sokan az idei év Király beszédeként emlegetik a filmet. Mert nagyon ritka manapság az ilyen szívmelengető, szép történet a mozikban.

Walter Mitty titkos élete

Bemutató: 2013. december 26.

Ben Stiller legújabb filmje egy álmodozó fotóriporterről szól, aki unalmas élete elől kitalált kalandokba menekül.

Miért? : Mert ha Ben Stiller rendezőként és főszereplőként is közreműködik egy filmben, annak a végeredménye csak rendkívüli lehet. Mert Walter Mitty története az év egyik legkülönlegesebb filmélményének ígérkezik. Mert Sean Penn is feltűnik benne. Mert az előzetesben hallható Dirty Paws című Of Monsters and Men szám zseniális választás volt.

47 Ronin

Bemutató: 2013. december 26.

Keanu Reeves ezúttal egy számkivetett harcost alakít, aki csatlakozik a 47 roninhoz, hogy bosszút álljanak a gonosz nagyúron, aki száműzte a szamurájokat.

Miért? : Mert az ősi japán történetből egy elképesztően látványos 3D-s fantasyt készítettek. Mert a film egy részét Budapesten forgatták. Mert Keanu Reeves-t nagyon rég láthattuk igazán jó filmben. Mert az egész testét összetetováló Rick Genest első mozifilmje. 

A Wall Street farkasa

Bemutató: 2013. december 26.

Martin Scorsese ezúttal Jordan Belfort, a fiatal és dúsgazdag amerikai bróker önéletrajzát dolgozta fel. Hatalmas vagyonát bulikra, drogokra és nőkre verte el, miközben illegális üzletei miatt az FBI üldözte.

Miért? : Mert Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio ismét készített egy közös filmet. Mert a bűnözők életútját bemutató filmekben a legerősebb Scorsese. Mert DiCaprio végre talán megkapja érte az Oscar-díjat. Mert ez Scorsese eddigi leghosszabb filmje, mindösszesen három órás az alkotás. Mert az olasz-amerikai rendező keze alatt minden arannyá válik.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon