asdf

Amit érdemes megnézni szeptemberben

  • Szerző: MoziStar
Szeptember sokak számára gyászos hónap, véget ér a nyári szünet, a nyaralás, kezdődik újra a suli, lehűl a levegő és lehullanak a levelek. A mozikban azonban ekkor sem áll le az élet, ebben a hónapban is jobbnál jobb filmek kerülnek bemutatásra. Mi összeválogattuk az e havi premierek közül a legérdekesebbnek ígérkezőket nektek!

A filmek adatlapja a címre kattintva tekinthető meg!

A szenvedély királya (The Look of Love)

Bemutató: 2013. szeptember 5.

Az angolok Hugh Hefner-jeként ismert Paul Raymond életét mutatja be a film, Steve Coogan-nel a főszerepben. Raymond az ötvenes években nyitotta meg Nagy-Britannia első sztriptízbárját, mely olyan jó üzletnek bizonyúlt, hogy pár éven belül az erotikus magazinok kiadásába is beszállt. Kiérdemelte a Soho királya becenevet, Anglia egyik leggazdagabb emberévé vált. A sikertörténet mellett szemtanúi lehetünk élete árnyoldalainak és tragédiáninak is. Az életrajzon túl rendkívül látványos korrajzot nyújt a múlt század angol társadalmáról is.

Riddick

Bemutató: 2013. szeptember 5.

A Pitch Black és a Sötétség krónikája után ismét Riddick szerepében láthatjuk Vin Dieselt. Ezúttal minden eddiginél látványosabb kalandban lehet részük a nézőknek, ugyanis a címszereplőt egy elhagyatottnak hitt bolygóra száműzik, ahol vérszomjas szörnyekkel kell megküzdenie életéért. Igazi akciódús sci-fi, szinte kötelező megnézni!

A bűn éjszakája (The Purge)

Bemutató: 2013. szeptember 5.

Ebben az Ethan Hawke főszereplésével készített thrillerben egy olyan világba utazhatunk el, ahol akkora mértéket öltött a bűnözés, hogy a kormány minden évben kijelöl egy éjszakát, amikor mindenféle elvetemült tett legálisan elkövethető. Egy négy fős család szemszögéből nézhetjük végig mikre képes az ember a szerettei védelméért. A kis költségvetésű produkció az USA-ban bemutatásakor elsőként nyitott a kasszáknál. Te mit tennél, ha nem lenne semmilyen következménye a cselekedeteidnek?

2 kaliber (2 guns)

Bemutató: 2013. szeptember 12.

A rabló és a pandúr esete már lerágott csont. Ami még náluk is izgalmasabb, az egy olyan karakter, aki már maga sem tudja, melyik oldalhoz tartozik. A 2 kaliberben ilyen figurát alakít Denzel Washington és Mark Wahlberg, akik egymástól függetlenül beépülnek a maffiába, hogy felszámolják azt. Újabb képregényadaptáció remek szereposztással és rengeteg akciót és csavart ígérő történettel.

Hajsza a győzelemért (Rush)

Bemutató: 2013. szeptember 12.

Ron Howard (Angyalok és démonok) ismét egy megtörtént eseményből készített filmet, ezúttal a Forma 1 legendás pilótájának, Niki Lauda-nak az életét álmodta vászonra. A középpontban Lauda és a brit James Hunt közötti versengés áll, de jelentős szerepet kap az osztrák pilóta legendás balesete is. Egy valós történet küzdelemről, győzelemről és emberségről nem csak a Forma 1 szerelmeseinek!

Démonok között (The Conjuring)

Bemutató: 2013. szeptember 19.

A Fűrész rendezőjének, James Wan-nak a legújabb alkotása, ami egy olyan valós eseményeken alapuló horrorfilm, melyek a hírhedt Amytville-i kísertetjárás előtt Harrisville-ben történtek. A középpontban a Perron család áll, akik segítséget kérnek a paranormális jelenségeket kutató Warren házaspártól, hogy szembenézhessenek a házukat megszálló gonosszal.

A nagy füzet

Bemutató: 2013. szeptember 19.

Szász János legújabb filmje, melyet a magyar zsűri benevezett az idei Oscar-gálára, a legjobb idegen nyelvű film kategóriába. A magyar-osztrák-német-francia koprodukcióban készült dráma egy fiatal ikerpár történetét mutatja be a második világháborúban, akik vidéken bújkálnak nagymamájuknál. Az Agota Kristof kultuszregényéből készült film Karlovy Vary-ban már elnyerte a fesztivál fődíját, így reméljük a tengeren túlon is bizonyítja, milyen színvonalú is a magyar filmkészítés.

Vakszerencse (Runner Runner)

Bemutató: 2013. szeptember 26.

Az internetes szerencsejáték sötét világába kalaúzol minket ez a Ben Affleck, Justin Timberlake és Gemma Arterton főszereplésével készült izgalmas krimi. Megláthatjuk, mire képesek az emberek azért, hogy meggazdagodjanak, vagy ellenkező esetben éppen azért, hogy megvédjék vagyonukat. Akció, ármány, hazugság, minden ami a hirtelen jött pénzhez tapad.

Vérmesék (The Family)

Bemutató: 2013. szeptember 26.

Luc Besson legújabb fekete komédiája olyan sztárokkal a főszerepben, mint például Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer vagy Tommy Lee Jones. A producer nem más, mint a gengszterfilmek királya, Martin Scorsese. A Manzoni család, az ismert maffiafamília tanuvédelmi programon vesz részt Franciaországban, ami persze nem zökkenőmentes. Izgalomban, humorban és vérben ezúttal sem lesz hiány!

Hópihe (Floquet de Neu)

Bemutató: 2013. szeptember 26.

Spanyol animációs kalandfilm egy kis fehér gorilláról. Hópihe igazán tudja mi az a másság, ugyanis ő az egyetlen fehér színű fajtársai között, ezért állandó bántalmak érik. A barcelona-i állatkertben azonban mégis ő a legkedveltebb látványosság, minden gyerek őt akarja. Újabb állatos animációs film sok humorral, kalanddal és szívvel!

Megosztás facebookon