asdf

Comic-Con: World of Warcraft és Assassins Creed

  • Szerző: Medve Pál
A 2005-ös évtől kezdődő új generáció legnépszerűbb videójátékai az elkövetkezendő években nagyköltségvetésű filmadaptációkat kapnak. A gamer világ forradalmára a World of Warcraft és a kalandozós sand-box játékok középkori királya, az Assassin's Creed komoly téma lesz a az idei Comic-Conon.

A Comic-Con találkozón a Marvel és DC képregények és nagyobb hollywoodi filmstúdiók mellett a játékadaptációk is erős kampánnyal képviseltetik magukat. A gamer világ blockbusterei (bár a WoW kevésbé nevezhető annak) óriási rajongótáborral rendelkeznek, így a nagyjáték filmes feldolgozás is több szász milliós bevételt hozhatnak a játék kiadók és filmstúdiók konyhájára.

world_of_warcraft_movie_film_set_photo-780-x-400

A Warcraft franchise - azon belül a World of Warcraft - aranykorában az aktív játékosok száma a 10 milliót is meghaladta világszerte. Ez a szám már csökkenő tendenciát mutat, azonban egy filmes megvalósítás újra a régi sikerhez emelheti az univerzumot. A forgatás már tavaly elkezdődött, ami a tavasz folyamán, pontosítva májusban már be is fejeződött. A film direktori székében a már jól ismert Hold és Forráskód rendezőjét, Duncan Jones-t szerződtették. A méretben Gyűrűk Urával vetekedő univerzummal rendelkező Warcraft világ első egészestés mozifilmje 2016-ban érkezik. Addig is a rajongóknak be kell érniük az online RPG játékkal és a Comic-Conon szivárogtatott információkkal. Plakát és egy teaser előzetes minimum várós!

assassins-creed-film_screenshot_20130621124914_3_original

Az Assassin's Creed középkori eposza a Prince of Persia mászkálós TPS (Third Person Shooter) sikerének a folytatása, csak más környezetben és világban. A sorozat körül hype-ot csak növelte Michael Fassbender főszerepének bejelentése. Az epikus játék témája és korszaka kontinenseket és történelmeket is magába foglal, így egy tökéletes adaptációhoz már megvan minden nyersanyag. Fassbenertől sem nem állnak messze a fikciós hős szerepek, gondoljunk csak az X-Men franchise fiatal Magnetójára, vagy a 300 Steliosára. A képregény találkozón a játék kiadó cége, az Ubisoft is komoly marketing erőkkel lesz jelen, így a filmadaptáció és egy estleges újabb számozott Assassin's Creed epizód hírekkel gazdagodhatunk. 

Comic-Con találkozó időpontja: 2014. július 24-27.

Megosztás facebookon