asdf

Comic-Con panel mustra: Star Wars és a Marvel

A legnagyobb érdeklődés bizonyára – a DC és a Warner mellett – a Disney panelja körül fog kialakulni, hiszen a stúdió rövid idő alatt olyan nagy birodalmakat olvasztott már magába, mint a Lucasfilm vagy a Marvel. Ennél fogva a stúdió égisze alatt készülhetett el az elsöprő sikernek örvendő Bosszúállók illetve „Mickey egér otthona” hozza tető alá az új űreposzt is. Összeszedtük, hogy mit várhatunk tőlük az év legnagyobb képregényfesztiválján.

comic_con_marvel_logo

 A Bosszúállók 2012 után újra összeállnak

Mármint a nagy nyilvánosság előtt, mert a forgatások megkezdése miatt már egy ideje összeverbuválódott a világ legnépszerűbb szuperhős-különítménye. Természetesen a Comic-Conon való feltűnésüknek az oka nem más, mint a jövőre érkező Bosszúállók: Ultron kora, ami a Marvel II. fázisát hivatott lezárni. Ezzel kapcsolatban elég sok infóra lehet számítani, ugyanis a rajongók legnagyobb örömére a teljes stáb tiszteletét teszi San Diego-ban. Bővebben kaphatunk felvilágosítást Higanyszál és Skarlátboszorkány szerepéről, illetve jó esély van arra, hogy egy teaser plakáttal vagy egy exkluzív előzetessel is meglepnek bennünket.

comic_con_avengers2_cast

A galaxis őrzői San Diego-t is uralni fogják

A Bosszúállók mellett idén a legnagyobb felhajtás A galaxis őrzői körül fog kialakulni, akik a fesztivál után nem sokkal debütálhatnak majd a filmszínházakban. Éppen ezért ez a Marvel utolsó alkalma, hogy széles közönség előtt népszerűsíthesse a legrizikósabb vállalkozásukat. Ennek alaposan meg is adják a módját, aminek már most látható jelei vannak: konkrétan egy teljes utcát már kiplakátolták Star-Lordékkal. Minden bizonnyal megjelennek az „asztaluknál” Chris Pratték is, akiktől jó néhány olyan vicces sztorit hallhatunk majd, amik a forgatáson születtek meg. Reménykedünk benne, hogy néhány exkluzív anyagot is hoznak a filmből. Talán arra is van esély, hogy mozi első nyolc-tíz percét is levetítik. Nem először fordulna elő hasonló a Comic-Con történetében. Ezen kívül még a folytatást is bejelenthetik.

comic_con_galaxis orzoi utca

Terítéken a Marvel III. fázisa

A show folytatódik tovább. Ugyan csak jövőre zárul le a Marvel második nagy felvonása, a stúdió már egy ideje lázasan készíti elő a terepet az újabb képregényhősöknek, akik így csatlakozhatnak majd egy nagyfilm erejéig Tony Starkékhoz.

Elsősorban nagy bejelentéseket várunk a tervezett Doctor Strange-projekttel kapcsolatban. A hírek szerint már csak hárman vannak versenyben a Marvel nagy varázslójának a szerepéért. Közülük is az Oscar-díjas Jared Leto áll a legközelebb ahhoz, hogy csatlakozhasson a képregénybirodalom filmes univerzumához. Ha előbb nem is, legkésőbb a Comic-Conon be kell jelenteniük a választott színészt. Érdekesség, hogy a film rendezői feladatit egy törzsgyökeres horrorrendező láthatja el, aki a Sinister-rel egyszer már nagyot alkotott. Scott Derrickson jelenléte már önmagában is egy borongósabb, sötétebb tónusú film ígéretét hordozza, ami miatt a Doctor Strange az egyik legjobban várt Marvel filmek egyikévé lépett elő.   

comic_con_doctorstrange

Ugyancsak várhatóak bejelentések az Hangyával kapcsolatban is. A Bosszúállók csapatának egyik alaptagjáról eddig is bőven kaptunk híreket. Csak sajnos az utóbbi időben inkább negatívabb hangok szivárogtak ki Kevin Feige - Marvel fejese - irodájából. Egy rövid emlékeztető: a képregényfigurát Edgar Wright álmodta a szélesvászonra, aki olyan meggyőző tesztfilmet készítetett a nehezen adaptálható karakterhez, ami alapján a Marvel azonnal rábólintott a projektre. Ezután kezdődött meg a casting szakasz. Kiderült, hogy a főszerepet a zömmel vígjátékokon edződött Paul Raud kapta, ami – ahogyan az lenni szokott – heves érzelmeket váltott ki a rajongókból. A casting stáb ezután sem tétlenkedett: leszerződtettek mellé olyan neves színészeket, mint Michael Douglas, Evangeline Lilly vagy Patrick Wilson. A projekt egészen addig zökkenő menetesen haladt, amíg Edgar Wright-ot - vélhetően „kreatív nézeteltérések” miatt - el nem zavarták a projekt éléről. Még fel sem száradhattak a könnyeink, a Marvel szinte azonnal be is jelentette a helyettesét: a szintén vígjátékos Peyton Reed-et (Az igenember) szerződtették le a blockbuster élére. Ez a döntés a mi nézetünk szerint sajnos nem merítette ki a minőségi csere-fogalmát. Mégis bizakodunk, hogy a képregényfilm gerincének meghagyják azt a tervezetet, amit Edgar Wright megálmodott a Hangyának. Az idei képregényfesztiválon ezzel a projekttel kapcsolatban is várunk konkrétumokat. Egy teaser plakátot, vagy esetleg egy rövid szinapszist.

comic_con_ant_man_logo

Mi lesz Hulk-kal?

A Marvel univerzum zöld szörnye körül már most bőven vannak híresztelések. Egyelőre az biztos, hogy tervben van egy saját film Mark Ruffalo-val a főszerepben. A színész szintén hajlik a dologra, de arra nem lát sok esélyt, hogy egyből az egyik legismertebb sztorit, a Planet Hulk-ot vinnék a gyöngyvászonra. Tudni illik ebben a történetben Banner alig szerepel, csak az óriás zöld szörnyre koncentrál a történet. Ha nem is ezt a történetet, de valamilyen fejleményt várunk a Hulk-kal kapcsolatban. Igaz, hogy a stúdió korábban az Eric Bana és az Edward Norton-féle verziókkal már többször megégette magát, de jelenleg annyira megnőtt Mark Ruffalo ázsiója a Hulk-rajongók szemében, hogy öngól lenne kihagyni egy ekkora lehetőséget.

comic_con_hulk

Marvel a TV-világot is behálózza

Pont a Marvel maradna ki abból a képregényes hullámból, ami elérte a kisképernyő „partjait”? A nagy fenéket!  A jelenleg is futó sorozatuk, az Avengers „utánfutójának” számító Agents of S.H.I.E.L.D. ősszel kezdi meg a második szezonját, amivel kapcsolatban biztosan meglepnek minket egy rövid előzetessel, vagy teaser plakáttal. Ezen kívül már javában zajlanak az előkészületi munkálatok a 2015-ben debütáló Daredevil körül, aminek a Comic-Conon való feltűnése erősen várható. Reméljük, hogy a főszereplő, Charlie Cox megoszt velünk néhány érdekességet a készülő sorozatról. A vak szuperhősön kívül további három Marvel karakter - Iron Fist, Jessica Jones és Luke Cage - kezdi meg a sorozatos pályafutását. Velük kapcsolatosan várunk casting bejelentéseket és történet morzsákat. Az már csak hab lenne a tortán, ha valamilyen látványos marketinganyagot is kapnánk a sorozatokból.

comic_con_marvel_tv

Star Wars

Bosszúállók ide, Marvel III. fázisa oda, a Star Wars új részét várja leginkább a világ. A George Lucas által megálmodott Galaxisban eddig hat élőszereplős film cselekménye játszódott le. Ezeken kívül több animációs sorozat és rengeteg könyv jelent meg a témában, amely mind-mind építgette a „kicsiny” univerzumot.

2005-ben A Sith-ek bosszúja bemutatása után még a legelvetemültebb Star Wars-rajongó is elfogadta a megmásíthatatlan tényt: a jedik örökre letették a lézerkardjukat. Évekkel később bombaként robbant a hír: a Disney 4 milliárd dollárért felvásárolta George Lucas birodalmát. És ha már így tettek, akkor rögvest neki is álltak az univerzum építésnek. A terveik szerint a hetedik rész bemutatása után minden évben érkezik egy-egy különálló Star Wars film. Első körben a J.J. Abrams rendezésében érkező hetedik rész fog debütálni 2015-ben. Azt már hónapok óta tudjuk, hogy a klasszikus trilógia szereplői, Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo) és Carrie Fisher (Leila hercegnő) is visszatérnek a folytatásra. 

Előzetesen nagyon bíztunk benne, hogy a Star Wars franchise is részt vesz az év legnagyobb képregényes eseményén, mégis a közel múltban lelombozó hírek érkeztek. Sajnos meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy J.J. Abrams filmje kihagyja az idei Comic-Cont. A rideg valóság ellenére a nosztalgiára „éhes” szívünk még mindig reménykedik abban, hogy ezzel a húzással csak a meglepetés-faktort akarják növelni. Ugyan az élőszereplős film – elvileg – nem lesz ott a rendezvényen, de az új animációs Star Wars sorozatról, a Rebels-ről kaphatunk információkat és előzetest is. 

disney_lucasfilm_star_wars_logo_a_l

Megosztás facebookon