asdf

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Johnny Depp Jack Sparrow-ja újra értelmezte a kalózokról alkotott képet, megteremtetve egy olyan halhatatlan karaktert, amellyel a világ összes tengerének a legrettegettebb és legszórakoztatóbb vízi haramiája lett!

Heti kedvencünk - A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Manapság, ha meghallja az ember Johnny Depp nevét, akkor egyből a látszólag kétbalkezes, egzaltált személyiségű kalózának, Jack Sparrow-nak az arca ugrik be. Nem is csoda, hiszen a kiváló amerikai színész mára már teljesen összeforrt karrierje legmeghatározóbb szerepével. Pedig anno a Disney elég rizikós fába vágta a fejszéjét, hiszen manapság a kalózos-filmek legalább annyira nem népszerűek, mint a western-műfajban készült alkotások. Ám A Karib-tenger kalózainak köszönhetően a vízi haramiák népszerűbbek, mint valaha. Azon sem csodálkoznánk, ha sok kisgyerek ma már nem tűzoltó vagy rendőr szeretne lenni, hanem kalóz. Ebben a hatalmas sikerben pedig Johnny Depp oroszlánrészt vállalt magára azzal, hogy megteremtette a világ legzseniálisabb kalózát, Jack Sparrow-t.

Curse-Of-The-Black-Pearl-pirates-of-the-caribbean

Azért az első részt, A Fekete Gyöngy átkát választottuk, mert ez volt a négy részre bővült franchise legfrissebb, legüdébb része. Ekkor még teljesen ismeretlen volt számunkra a karakter és a történet sem volt olyan izzadságszagú, profitorientált, mint, amilyen végül a Holtak kincse, A világ végén vagy az Ismeretlen vizeken lett. Jó lehet, ez azért van, mert a Disney sem gondolta, hogy ilyen bődületes siker lehet egy kalózos film, emiatt pedig eleve csak egy részre terveztek Jack Sparrow legénységével.

pirates of the caribbean the curse of the black pearl jack sparrow

A történet röviden: létezik egy átok, amit maga Cortez szórt azokra, akik elviszik az Isla de Muerta-ról az elátkozott arannyal teletömött ládát. Barbossa kapitány és mindenre elszánt legénysége természetesen fittet hányt erre a szóbeszédre, mondván: őket már egy kísértet história nem igazán tud megrémiszteni. A legvadabb álmaikban sem gondolták volna, hogy az átok minden szava igaz lesz. Miután elköltötték az összes aranyat nőkre, alkoholra és egyéb élvezeti cikkekre, szépen lassan átvándoroltak az élők világából a félholtak birodalmába. Ahhoz, hogy megtörjék a szörnyű átkot, újra össze kell gyűjteniük a korábban elherdált aranyat és egy véres rituálé keretén belül vissza kell vinniük az Isla de Muerta-ra. Az utolsó aranyat azonban sokáig nem találták meg. Kiderült, hogy azt a jobb sorsot érdemlő Bocskor Bill Turner elküldte az egyetlen fiával, Will Turner-rel abban a reményben, hogy így Barbossa sosem találhatja meg, és nem nyerhet megbocsájtást a szörnyű tetteiért.

The Pirates of the Caribbean00

Ám a sors különös fintora végül úgy hozta, hogy a világ egyik legismertebb – hajó nélküli – kapitánya, Jack Sparrow (Johnny Depp) találkozik az ifjú Will Turner-rel (Orlando Bloom). Kényszerű szövetségre lépnek egymással annak érdekében, hogy ki-ki a saját célját elérje: előbbi a hajóját, a Fekete Gyöngyöt szeretné visszaszerezni a fellázadt legénységétől, míg utóbbi szívszerelmét, Elizabeth-et (Keira Knightley) szeretné megmenteni a haramiák karmai közül. Ezzel pedig elindul a legnagyobb tengeri kaland, amit az utóbbi időben láthattunk.

pirates-of-the-caribbean-curse-of-the-black-pearl-

Johnny Depp magával ragadóan friss játéka abszolút a film legerősebb eleme, miközben szerencsére a történet sem ül le egy percre sem. Végig pörög és nem csak látványos harci jelentekben, hanem humorban is bővelkedik. Érdemes kiemelni még a csapatból Orlando Bloom-ot is, aki elmondhatja magáról, hogy karrierje során két nagyon népszerű és nagyon jövedelmező franchise-ban – Gyűrűk Ura és a Karib-tenger kalózai - is részt vehetett. Ugyancsak kiemelendő Keira Knightley is, akinek a karaktere az első részben volt a legfogyaszthatóbb.

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka azért került a Heti kedvencünk-rovatba, mert a világ legszeretnivalóbb kalóza, Johnny Depp a mai napon ünnepli a születésnapját!

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon