asdf

Mel Gibson 5 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja, az utóbbi időben inkább botrányairól híres Mel Gibson ma ünnepli 59. születésnapját, ezért az ő öt legjobb szerepét is összegyűjtöttük nektek.

5. Jerry Fletcher (Összeesküvés-elmélet)

Mel ÖsszeesküvésA Halálos fegyver-sorozat és a Maverick után Richard Donner és Mel Gibson ismét összeállt, hogy elkészítsék ezt a paranoiától fűtött, feszült akció-thrillert. Gibson egy elmebeteg figurát játszik, aki összeesküvés-elméleteket gyárt, de egyszer túlságosan is beletrafál, ugyanis elkezdik üldözni, mivel egyik gondolata igaznak bizonyul. Színészi tehetsége vitathatatlan, teljes hitelességgel játsza az őrültet, a megkínzása meg kifejezetten zseniális. 

4. Hamlet (Hamlet)

Mel HamletIsmét egy őrültet alakít, de ezúttal a szépirodalom legismertebb őrültjének, Hamlet-nek a bőrébe bújt a Shakespeare-specialista Franco Zeffirelli rendezésében. Laurence Olivier mellett a filmtörténelem legjobb Hamlet alakítását nyújtotta, ahol megmutathatta, hogy komoly darabokban is brillírozik, nem csak akciófilmekben.

3. William Wallace (A rettenthetetlen)

Mel WallaceMel Gibson színészi pályafutása csúcsán úgy döntött, hogy kipróbálja magát rendezőként is, ami remek ötletnek bizonyosult, legalábbis második rendezése ezt bizonyította. A rettenthetetlen újra felélesztette a nagyszabású történelmi filmek műfaját, mely a hatvanas évek óta valahogy eltűnt. A végeredmény tökéletességét bizonyítja, hogy a film 5 Oscar-t zsebelt be, többek között a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriájában. 

2. Martin Riggs (Halálos fegyver-filmek)

Mel RiggsGibson és Danny Glover párosa menővé tette a rendőrséget és az akcióvígjátékokat is. Bár nem a Halálos fegyver volt az első ilyen film, de tagadhatatlanul a legsikeresebb és a legnagyszerűbb, amit a további három folytatása és azóta töretlen népszerűsége is bizonyít. Riggs karaktere egy cseppet sem normális, a szabályokat mellőző, de nagyon jó zsaru, akinek a szájában megállás nélkül lóg a cigi és csak úgy löki magából a lazábbnál lazább beszólásokat. Pontosan, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

1. Max (Mad Max)

Mad MaxKarrierje legjobb alakítását abban a filmben nyújtotta, melyel ismertté vált, a Mad Max című kultikus ausztrál akciófilmben, melyet a nyolcvanas években trilógiává bővítettek. Gibson itt is egy őrült rendőrt alakított, de ezúttal a legrosszabb jófiút egy posztapokaliptikus világban. Minden szempontból korszakalkotó, már csak azért is, mert Mel Gibson megmutathatta tehetségét.

Megosztás facebookon