asdf

Valószerűbb lesz új Jurassic World

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Hatalmas sikert aratott a Jurassic World (1,67 milliárd dollárt hozott a mozipénztárakban), néhány kritikus azonban kényesen húzogatta az orrát, mondván, túl sok a számítógépes trükk benne. Nos, a folytatásra valószínűleg nem lehet majd ilyen panasz.

Ugyanis az új rendező, J. A. Bayona ugyanis realisztikusabb megközelítést ígér, azaz ritkábban kéri majd a számítógép segítségét. Ez azt jelenti, hogy a dinók egy részét emberek alakítják majd jelmezben, illetve nagyobb szerep jut az úgynevezett animatronikus megoldásoknak, ami azt jelenti, hogy távirányított bábukkal fognak dolgozni.

jurassic-world-2018-01„Nagy szívfájdalmam, hogy nem tudunk élő dinókkal dolgozni, de szerencsére ott vannak az őshüllőket alakító színészek meg az animatronikus szerkezetek. Ez egy kicsit problematikus dolog, mert a közönség már nagyon hozzászokott a korlátlan lehetőségeket biztosító digitális trükkökhöz, de szerintem a klasszikus megoldások valószerűbbek és több lelket visznek a látványba. Próbáljuk megteremteni a helyes egynsúlyt, hogy a közönség ne tudjon rájönni, mikor lát számítógépes dinót és mikor animatronikus modellt." – mondta Bayona a The Hollywood Reporternek. Jurassic World 2-t februárban kezdik el forgatni Londonban.

J. A. Bayona - Jurassic World

Jurassic World - Bukott birodalom/Jurassic World: Fallen Kingdom – Hazai bemutató: 2018. június 7.

Megosztás facebookon