asdf

Tim Burton feltámasztotta hűséges kutyusát

Ha Tim Burton nevét meghalljuk, akkor biztos hogy nem csak a bozontos haja, és a szemüvege jut róla eszünkbe, hanem az a különös lényekkel teli egyedi világ, amit már annyi filmjében láthattunk, és  ami miatt milliók imádják. Ki ne emlékezne Johnny Depp felejthetetlen alakítására az Ollókezű Edwardban, vagy a bájos, és hátborzongató bábfigurákra a Halott menyasszonyból, vagy Beetlejuice csíkos szerkójára? Tim most egy igazán személyes történettel rukkolt elő, amikor az 1984-es rövidfilm után belevágott  a stop motion technikával készült Frankenweenie – Ebcsont beforr animációs film elkészítésébe.

Frankenweenie_3D pack

És hogy mi a közös a film főszereplője, Victor Frankensteinben és Tim Burtonben? Sokkal több, mint azt bárki gondolná. Burton úgy jellemezte Victor és kutyusa, Sparky történetét, hogy ez egy valódi érzelmeken alapuló film egy kis Frankenstein-i csavarral, sőt még azt is elárulta, hogy saját kutyájáról mintázta Sparkyt. „A történethez különleges érzések fűznek, mert nekem is volt egy kutyám gyerekkoromban, Pepe, akivel nagyon bensőséges volt a viszonyunk.  Viktor és Sparky kapcsolata sokban hasonlít a saját élményeimre, mi is rengeteg örült kalandban vettünk részt Pepével. Imádtam a kis dögöt. (nevet)” – magyarázta Burton egy interjúban, akinek a napokban műtötték labradorját, akiért nem csak a rendező, de felesége, Helena Bonhem Carter is nagyon aggódott. 

Ahogy a kicsi Tim a filmbeli kisfiú, Victor is imád amatőr filmeket készíteni, és kísérletezni. „A haverjaimmal minden nap egy igazi tudományos, kísérletezős parádé volt.” – emlékezett vissza a rendező. Burton kedvenc gyerekkori filmjei is visszaköszönnek a Frankenwinee – Ebcsont beforr-ban, úgy mint a Drakula, a Frankenstein, vagy A fekete lagúna szörnye.

És hogy ez a tele humorral, horrorral, szeretettel, és személyes élménnyel teli történet hogyan kel életre azt minden rajongó május 8-án maga is átélheti otthonában.

 

A történetről:

Mikor a kis Victor elveszíti legjobb barátját, Sparky-t, kétségbeesésében segítségül hívja a tudományt, hogy feltámassza hűséges kutyáját. A kísérlet végül sikerrel jár, az összefoltozott kutya életre kel a kisfiú legnagyobb örömére. Victor először próbálja mindenki elől rejtegetni síron túli kutyusát, ám mikor Sparky végül kijut a házból, Victor diáktársai, tanárai és az egész város kénytelen rádöbbenni, milyen szörnyű következményekkel járhat, ha új pórázzal akarjuk kordában tartani az életet.

Az extrákról:

A Frankenweenie – Ebcsont beforr (12)  DVD-n, Blu-rayen, és 3D Blu-rayen elérhető május 8-tól.

A Blu-ray változat számos különleges, felvillanyozó extrában bővelkedik: többek között megnézheted Sparky egyik kedvenc házi videóját, betekinthetsz a kulisszák mögé, alaposan bejárhatod a londoni díszleteket, megismerheted a filmkészítőket és művészeket, akiknek munkája, képzelőereje és lelkesedése kellett a film megszületéséhez. Megismerheted a film bábjaiból, díszleteiből és kellékeiből álló vándorkiállítás anyagát is. Sőt megnézheted az eredeti élőszereplős Frankenweenie rövid filmet is.

Megosztás facebookon