asdf

Tim Burton rendezné a Beetlejuice második részét is

  • Szerző: P. Kristóf
Tim Burton második nagyjátékfilmje, a Beetlejuice hozta el számára az igazi sikert, ennek köszönhetően készíthette el egy évre rá a Batman filmjét.

Még a karrierje elején, mielőtt megismerte volna Johnny Depp-et, Tim Burton kedvenc színésze Michael Keaton volt. Második nagyjátékfilmjének is ő lett a főszereplője, a Beetlejuice - Kísértethistória című fantasztikus vígjátékban egy úgynevezett bio-ördögűzéssel foglalkozó őrült szellemet alakít.

Amikor a Maitland házaspár (Alec Baldwin és Geena Davis) váratlanul meghal, a saját házukban találják magukat kísértetként. Azonban azt közben kiadják új lakóknak, egy nagyon ellenszenves nagyvárosi családnak. Eleinte próbálkoznak az elijesztésükkel, de annyira kedvesek, hogy nem megy nekik. Végül az emberek elűzésével foglalkozó Beetlejuice-t hívják segítségül, aki azonban csak még nagyobb zűrt okoz.

beetlejuice

A film kritikailag és pénzügyileg is sikeres lett, még egy Oscar-díjat is kapott a legjobb sminkért. Később egy animációs sorozat készült a film alapján, sőt a kilencvenes évek elején a rendező már a folytatását is eltervezte, Beetlejuice Goes Hawaiian címmel. A munkálatok azonban nem jutottak tovább egy kezdetleges forgatókönyvnél, végül lefújták a dolgot. Aztán két évvel ezelőtt a Warner Bros. újra érdeklődni kezdett a projekt iránt, meg is keresték Michael Keaton-t, hogy újra játsza el a szerepet. Ami újdonság, hogy most Tim Burton-nek is ajánlatot tettek, hogy rendezze meg a folytatást. 

A forgatókönyvet Seth Grahame-Smith és David Katzenberg írja és egyelőre nem tudni, hogy lesz e bármi köze az eredetileg elképzelt folytatáshoz.

Tim Burton következő filmje, a Big Eyes valamikor jövőre kerül a mozikba és a híres festőnő, Margaret Keane életét dolgozza fel. 

Megosztás facebookon