asdf

Tarantino eddigi kedvenc filmjei 2013-ból

  • Szerző: P. Kristóf
Bár még közel sincs vége az évnek, a The Quentin Tarantino Archives nevű honlap megkérdezte a rendezőt, hogy eddig mik a kedvenc idei filmjei.

Feltehetőleg nem látott még minden filmet és rengeteget be sem mutattak egyelőre, az amerikai rendező a rajongók kérdésére mégis összeállította idei top 10-es listáját. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem teljes, például legjobb barátjának, Robert Rodriguez-nek a Machete gyilkol című filmje sem szerepel rajta. Ami azért is furcsa, mert a grindhouse mozgalmat ketten élesztették újra (Grindhouse - Halálbiztos & Terrorbolygó), ekkor keletkezett a mexikói trash antihős karaktere is. A lista nem fontossági, hanem ábécésorrendben van összeállítva. Ti mennyire értetek egyet a választásaival?

Afternoon Delight

Rendezte: Jill Soloway

Bemutató: hazai forgalmazóról egyelőre nem tudni

A történet egy főállású anyukáról szól, akinek az élete egyre unalmasabbá válik, ahogy a szexmentes házassága is. Kicsit fel szeretné dobni magát, ezért ellátogat egy sztriptízbárba, ahol megismerkedik egy 19 éves rúdtáncos lánnyal. Feléled benne az anyai ösztön, mindenáron segíteni akar neki, ezért meghívja otthonába, hogy a gyermekei dadusa legyen.

A magányos lovas

Rendezte: Gore Verbinski

Bemutató: 2013. július 11.

A Karib-tenger kalózai után Johnny Depp és Gore Verbinski újra együtt, ezúttal egy western témájú fantasyban. A maszkos hős és inidán barátjának történetét mai stílusban gondolták újra, a végeredmény egy humoros és pergő akciófilm. A kapzsiság és a korrupció ellen veszik fel a harcot, amikor megpróbálják megakadályozni a vasút gátlástalan terjeszkedését. Bár a film pénzügyileg bukás lett és a kritikusok sem szerették, úgy látszik Tarantino-ank elnyerte a tetszését.

Blue Jasmine

Rendezte: Woody Allen

Bemutató: 2013. augusztus 29.

Woody Allen idei filmjének főszereplője Cate Blanchett egy New York-i társasági hölgyet alakít, akinek élete darabjaira hullik, amikor férje elhagyja ezért beköltözik testvére szerény otthonába, hogy talpra tudjon állni. Keserédes komédia a műfaj nagymesterétől, amely jó eséllyel indul az Oscar-díjért.

Démonok között

Rendezte: James Wan

Bemutató: 2013. szeptember 19.

James Wan, a Fűrész rendezője az elmúlt évek legjobb horrorját hozta össze, amely hiánypótló darab az ördögűzés terén. Külön pozitívum, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel, a híres, paranormális jelenségeket kutató Warren házaspár nyomozati aktái szolgáltak a történet alapjául. 

Drinking Buddies

Rendezte: Joe Swanberg

Bemutató: hazai forgalmazóról egyelőre nem tudni

Luke és Kate munkatársak egy Chicago-i sörfőzdében, egész napjukat piálással és flörtöléssel töltik. Tökéletesek lennének egymásnak, azonban mindketten kapcsolatban élnek. De mint tudjuk, a barátság és a szerelem közötti határ részegen léphető át a legkönnyebben...

Frances Ha

Rendezte: Noah Baumbach

Bemutató: 2013. október 31.

A film egy New York-i nőről szól, aki az amerikai fiatalok nagy problémáival küszködik. Szerezzen saját lakást, vagy továbbra is a barátainál húzza meg magát? Kövesse álmait, vagy dolgozzon keményen? Még egy melankólikus vígjáték, ráadásul fekete-fehérben, a Greenberg és A tintahal és a bálna rendezőjétől. Úgy tűnik Tarantino különösen kedveli a stílusok ezen keverékét.

Gravitáció

Rendezte: Alfonso Cuarón

Bemutató: 2013. október 3.

Az idei év legtöbbet dícsért és legjobban várt filmje, melyet sokan az utóbbi idők legjobb sci-fijeként emlegetnek. James Cameron azt nyilatkozta róla, hogy a valaha készült legjobb űrfilm. Úgy tűnik nem csak őt, de Tarantino-t is megfogta a nyomasztó thriller, melyben Geroge Clooney és Sandra Bullock egymásra utalva sodródig az űrben, a túlélésért küzdve.

 

Itt a vége

Rendezte: Seth Rogen, Evan Goldberg

Bemutató: 2013. október 17.

Végre egy olyan apokaliptikus film, ahol a komédia jelenlegi sztárjai saját magukat alakítják és figurázzák ki. A világ vége pont akkor következik be, amikor Hollywood krémje James Franco házában gyűlik össze egy óriási bulira. Ezúttal nem számít, ki mennyire híres, mindenki a legőszintébb oldalát mutatja meg a halál torkában. Mi meg persze jót röhöghetünk az egészen.

 

Kick-Ass 2.

Rendezte: Jeff Wadlow

Bemutató: 2013. augusztus 22.

A 2010-ben bemutatott rendhagyó stílusú szuperhősös film, a Ha/Ver (Kick-Ass) második része, melyet óriási várakozás övezett. Az esetlen igazságtevő tinédzser és a vérengző kislány kalandjai folytatódtak, új karakterekkel, a régi ellenséggel. A stílus változatlan és kétségtelen, hogy nagyon közel áll Tarantino filmjeinek világához, így nem csoda, hogy tetszett neki.

Mielőtt éjfélt üt az óra

Rendezte: Richard Linklater

Bemutató: 2013. augusztus 15.

Talán az egyetlen indie franchise a filmtörténelemben, amely elérkezett a harmadik részéhez. A megismerkedés és az egymásra találás után ezúttal a házas élet problémáit boncolgatják egy görög nyaralás során. A hangvétel változatlan, de a kritikusok szerint a széria legjobban sikerült darabja.

 

 

Megosztás facebookon