asdf

Oscart kaphat a CGI majom Cézár?

  • Szerző: Medve Pál
Világszerte július 17-étől startol a Majmok bolygója: Forradalom. A kritikusok körében nagy sikert aratott az emberszabásúak és emberek planétáért folyó küzdelme. A nyugati filmes médiák már azt pletykálják, hogy Andy Serkis Oscar-jelölést kaphat Cézár majom capture motion színészeként.

A Cinema City nem tűzi műsorra a filmet, pedig óriási siker! Mérföldkőhöz érkezne a filmtörténelem, ha egy animációs figura aranyszobrot kapna a legjobb főszereplő kategóriában. Erre most megvan minden esélye Andy Serkisnek aki a caption motion filmes technológia legtapasztaltabb színésze. Pálya futása kezdetén a Gyűrűk Ura trilógiából jól ismert Gollam karakterét álmodta a vászonra hangjával, testmozgásával és arcmozágásával. Cézár genetikailag módosított majom szerepében sem vallott szégyent alakításával. A CGI csimpánz félelmetesen valóságszerű animációja egy új korszakot nyitott a technika világában, ma már egyre több hollywoodi blockbuster használja,  mint pl: a Hobbitban Smaug sárkánya Benedict Cumberbatch-csel (nem csak hang!) és a Tini nindzsa teknőcök szereplői is.

 movies-dawn-of-the-planet-of-the-apes-performance-capture

Első kijelentésre merész, hogy Oscar-jelölést kapjon Serkis, azonban ha tovább terjed a technológia és Cézár majma után újabb forradalmi megjelenítésű animációs karaktereket szállít a hollywoodi álomgyár, akkor elképzelhető az elkövetkezendő évtizedekben kaphatnak jelölést, vagy létrehoznak egy külön díjat..

Megosztás facebookon