asdf

Box Office: Szecska mester heti ajánlata a teknőc feltétes pizza

Bevallom őszintén - látva A galaxis őrzőinek elsöprő kritikai és nézői visszhangját - nem gondoltam volna, hogy Star-Lordék a második hétvégéjük után máris legyőzőre találnak. Ugyan a rendíthetetlen szuperhősök képesek harcolni Ronan-nel vagy akár Thanos-szal is, egy valakit, jobban mondva, egy valamit még ők sem tudnak legyőzni: a nosztalgiát.

Négyteknőcös pizza, dupla nosztalgiával

Legalábbis nem tudok elképzelni más magyarázatot arra nézve, hogy a nagyon gyenge előzetesekkel és marketing anyagokkal operáló élőszereplős mesefilm az erős nosztalgia-faktoron kívül mi mással tudott volna 65 millió dolláros premiert elkönyvelni. A kisebbeket valószínűleg a látvánnyal – ez is erősen kérdőjeles -, a nagyobbakat pedig a régi mesedélutános emlékeikkel tudták megszólítani és rávenni arra, hogy váltsanak jegyet Michael Bay produceri irányítása alatt készülő blockbuster mozira. A 125 millió dollárból forgatott produkció ezzel az eredménnyel már is visszatermelte a készítési költségeinek kicsivel több, mint a felét. Nemzetközi eredményekkel együtt – eddig 28 milliót „pizzáztak össze” – már 93 millió dollárnál tart a film, pedig eddig alig pár országban mutattak csak be! Természetesen a pénzhajhász Paramount az első heti eredményeket látva azonnal zöld utat adott a folytatásnak. Olyannyira, hogy már ki is tűzték a Tini nindzsa teknőcök második részének premierjét 2016. június 3-ra. Annak megítélését, hogy ez jó hír-e vagy sem, mindenkinek a saját ízlésvilágára bízom.

box_office_tini_nindzsa_teknocok_#1

Közel a 200-as vonal!

Ugyan jómagam személyes csalódásként könyveltem el azt, hogy A galaxis őrzőit máris megfosztották a vezető helyüktől, de ez nem jelenti azt, hogy Marvel - Disney duó is hasonlóan látná a dolgokat. Miért is tennék? Egyrészről Kevin Feigék a múlt heti premier óta még mindig bor-és „pezsgőgőzös” állapotban lehetnek, másrészt pedig a második hétvégjük után sem vették olyan rosszul az akadályokat. Ugyan a nézők 56%-át elvesztették, ám a magas nyitószámnak köszönhetően, ez még így is 41 millió ropogós galaxis kreditet jelentett Grootéknak. Hazai földön már 175 millió dollárnál járnak, ami annyit jelent, hogy két hét alatt sikerült „visszalopniuk” Star-Lordéknak a beléjük fektetett „bizalmat”. Minden bizonnyal Rocket a jövő hét végére átnavigálja az űrrepülőt a 200-as vonalon.

Annak köszönhetően, hogy a világon is egyre több helyen tűzik műsorra A galaxis őrzőit, a növekvő nemzetközi bevételekkel együtt az összbevétel is szépen gyarapodik. Eddig 137 millió dollárt „szívtak ki a világból”, aminek köszönhetően A galaxis őrzői bankszámlája mára már 313 millióra duzzadt. Ilyen sebes tempóban bizonyára hamar elérünk a félmilliárdos vonalhoz.

box_office_a_galaxis_őrzői_#2

Nem féltek a vihartól!

A korábban bemutatott filmek a két nagy blockbuster árnyékában már kevesebb sót ettek meg, ám egy újoncnak sikerült mégis felkúsznia a bevételi lista harmadik helyére. Ez az alkotás nem más, mint a Warner Brothers „pincéjében” elkészített A vihar magja, ami bár nem egy tornádó erejével nyitott, de a 18 millió dolláros startja elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy maga mögé utasítson olyan nagy nézői várakozást kiváltó filmeket, mint amilyen a Lucy vagy a Herkules. Az 50 millió dollárból forgatott film természetesen nem fogja megváltani a világot, de kellemes pénzügyi mérleget szállíthat a WB fejeseinek. Főleg úgy, hogy az összbevétele már 26 millió dolláron áll.

box_office_a vihar_magja_#3

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Tini nindzsa teknőcök

2. A galaxis őrzői

3. A vihar magja

4. Az élet ízei

5. Lucy

6. Step Up: All In

7. Herkules

8. Get On Up

9. A majmok bolygója: Forradalom

10. Repcsik: A mentőalakulat

Megosztás facebookon