asdf

Keanu Reeves megvédi a 47 ronin szörnyeit

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Klasszikus, megtörtént eseményeken alapuló japán hőstörténetet dolgoz fel Keanu Reeves új szuperprodukciója, a 47 ronin, ezért volt, aki elcsodálkozott azon, hogy természetfeletti lények, például sárkányok, óriások és alakváltó boszorkányok is szerepelnek benne.

Reeves azonban nem talál ebben kivetnivalót. "A 47 ronin történetét minden japán ismeri, mert iskolai tananyag, és számos alkalommal forgattak filmet belőle - magyarázza a sztár. - A megölt gazdájáért bosszút álló 47 szamuráj sztorija olyan, mint Amerikában egy western, mindig elő lehet venni, és el lehet mesélni új szempontok alapján. A mi filmünkben is valóban vannak új elemek, de maximálisan tiszteletben tartottuk a történet hagyományait, és minden japán barátunknak is tetszik, akinek megmutattuk."

Keanu Reeves Kait, a félig európai származású harcost játssza a filmben, akit a japánok nem fogadnak be, hanem rabszolgává teszik, és gladiátorjátékokon kell küzdenie különféle szörnyek ellen az arénában. Amikor a 47 ronin elindul bosszúhadjáratára, felkérik a különleges képességekkel megáldott Kait, hogy csatlakozzon hozzájuk. A filmet jórészt a Magyarországon, a rákospalotai stúdiókban forgatták.

(47 Ronin - hazai bemutató: 2013. december 26.)

Megosztás facebookon