asdf

Hivatalos: Michael Bay rendezi a Transformers 5-öt

Most őszintén: ezen meglepődött valaki? Az egyre népszerűtlenebbé váló blockbuster rendező évek óta próbálja elhitetni velünk, hogy a soron következő Transformers-film lesz az utolsó robotos kalandja. A Hold sötét oldala és A kihalás kora után újfent kijelentette: hogy az ötödik felvonás után végleg ott hagyja a Paramount dollármilliárdokat érő „márkáját”.

A direktor mellett Mark Wahlberg is visszatér

A közvélemény szemében egyre gyűlöltebbé váltó rendező - magam részéről sosem értettem ezt a nagy Michael Bay-utálatot - a Rolling Stone-magazinnak erősítette meg a nyilvánvalót:

„Én készítem a Transformers 5-öt.” - jelentette ki. Hozzátette, hogy a döntés előtt kikérte a Star Wars VII. rendezőjének, J. J. Abrams-nek is a véleményét, aki nem is rejtette véka alá, hogy mit gondol kollégája, egyébként roppant jövedelmező - Amerikában a befolyt centek alapján minősítik a szakmabelieket - munkaságáról: „Te vagy az egyetlen, aki ezt most megteheti. De eljött az idő a továbblépésre. Még egy.” – tette hozzá a Transformers-atyja. Kíváncsi vagyok, hogyha a Paramount felajánlana neki egy szigetet, akkor is hasonló állásponton lenne. A második robotos trilógia anyagi szempontból eddig remekül sült el: A kihalás kora globális összbevétele végül 1.1 milliárd dollár körül állt meg, így nem csoda, hogy a Paramount úgy döntött, hogy további folytatásokkal bővíti a franchise-t.hír_michael_bay_transformersAz új fejezet mellett szóljon az, hogy a főszereplőváltás jól sült el: Mark Wahlberg sokkal inkább passzol ebbe az akcióorientált CGI-orgazmusba, mint a kétbalkezes, végtelenül idegesítő Shia LaBeouf. A direktor és a főszereplő kiléte mellett azt is megtudtuk, hogy - többedmagával - Akiva Goldsman felel a scriptért. A forgatókönyvíró tollából eddig olyan alkotások születtek meg, mint az Egy csodálatos elme, A remény bajnoka vagy az igen közepesre sikeredett A beavatott: A lázadó.

Michael Bay „utolsó” Transformers-rendezése várhatóan 2017 nyarán kerülhet a mozikba. 

Megosztás facebookon