asdf

Feltámadt a The Raid-remake

Az eredeti, indonéz verzió 2011-ben óriási sikereket ért el a nézők körében. A titka az lehetett, hogy R-kategóriás akciófilm a műfajából adódóan nem akart több lenni egy badass mozinál. Hollywood is meg akar mártózni a The Raid népszerűségében, ezért a jogokat megvásárolva jelenleg is egy amerikai verzió „összetákolását” készítik elő.

Úgy tűnik, hogy megtalálták az ideális főszereplőt Taylor Kitsch személyében. Bár a színész hivatalosan még nem fogadta el a felkínált szerepet, de elég nagy az esély arra, hogy viszontláthatjuk őt Patrick Hughes (A feláldozhatók 3.) új rendezésében!

taylor_kitsch_casting_the_raid

A színészhez annak ellenére is ragaszkodik Hollywood, hogy eddig egy rábízott filmet sem tudott igazán sikerre vezetni. A Friday Night Lights c. dráma-sorozatban pallérozódó sztár hatalmas kiugrási lehetőséget kapott azáltal, hogy ráosztották a John Carter c. film címszerepét. A Disney Edgar Rice Burroughs könyvsorozatának adaptálásával egy hosszú életű franchise-ban gondolkodott, ám a 250 millióból forgatott látványfilm nagyon hamar megbukott Amerikában (73 milliót szedett össze hazai földön). Ezt követően Taylor Kitsch-et újabb blockbusterbe castingolták be: a Peter Berg-féle Csatahajóban bizonyíthatta a rátermettségét és azt, hogy képes sikerre vezetni egy filmet. Sajnos az akarásnak nyögés lett a vége: a „tengeri Transformers” Amerika partjainál hamar elsüllyedt. A 209 millióból forgatott film csak 65 millióig jutott a hazai pénztáraknál, igaz az összbevétele valamelyest kozmetikázott a kiábrándító eredményen. Ezután a hollywoodi berkekből kifelé vándoroló sztár inkább a kisebb költségvetésű filmek felé fordult. Így esett, hogy szerepet vállalt Oliver Stone thrillerében, a Vadállatokban. Aaron Taylor-Johnson-t is a fedélzeten tudó film ugyan nem váltotta meg a világot, de legalább nem hasalt el látványosan. Anyagilag is jövedelmező filmjei közé igazából csak A túlélőtlehet felírni, amit újra korábbi mentorával, Peter Berg-gel forgatott le. Igaz, hogy itt már nem abszolút főszereplőt alakíthatott, ugyanis erősítés gyanánt ezt a pozíciót Mark Wahlberg foglalhatta el. Ennél fogva még mindig nem lehet tudni, hogy Taylor Kitsch tényleg megbízható hollywoodi sztárrá cseperedhet vagy csak egy beváltatlan ígéret marad, aki majd sorozatok fő-illetve mellékszerepeivel vigasztalódhat. Talán a The Raid-remake választ adhat a kérdésre. 

A The Raid bemutató dátuma egyelőre még nem ismert.

Megosztás facebookon