asdf

Box Office: Dollármilliókból épített LEGO torony – nem (csak) gyerekjáték

Talán sokan nem gondoltátok volna, de a népszerű építős játékból készített Lego-film már az első hétvégén kasszát robbantott. Ennek tükrében nem is csoda, hogy a készítők már hozzá is fogtak a második rész előkészületeihez.

A Lego figurák mellett totális érdektelenség közepette debütált az új, modernizált Robotzsaru, illetve Colin Farrell az Emlékmás mellett újabb orbitális bukást könyvelhetett el. Lássuk a számokat!

Lego

A Lego kaland már az első hétvégéjén kaszált

Remek rajtot vett a Lego-figurákból álló különítmény. A 60 millióból leforgatott animációs mese az első hétvégéjén máris túlszárnyalta az elvárásokat: debütálása után 69 millió folyt be a kasszákból a stúdió számlájára. Ez azt jelenti, hogy nemcsak, hogy rögtön visszahozta a költségeket, de még tiszta profitot is termelt. A Rotten Tomatoes 96%-os kritikai-indexen álló film a második hétvégéjén csupán 29%-os esélyt tudott elkönyvelni, ezzel további 49 millióval gyarapította a pénzdombot. Összességében Amerikában már 129 millió dollárnál járnak a Lego-hősök, ami nem csak, hogy megduplázta a befektetett pénzt, hanem máris a látószögükbe került a bűvös 200 milliós határ. A világ többi országában is nagy népszerűségre tettek szert: rövid idő alatt sikerült 50 milliót besöpörniük. Hogy a filmvilág a Lego-emberekkel gazdagodott, az nem vitás, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ez a Legonak mekkora reklám. A film után valószínűleg minden gyermek Lego- lázban ég.

Robotzsaru 2014

Korengedménnyel nyugdíjba küldték az új Robotzsarut…

Az Emlékmás után újabb zsánerfilmet öltöztettek modernebb, divatosabb köntösbe. Már az előzetesből látszott, hogy nagy valószínűséggel nem egy felejthetetlen reamek-et, hanem egy plasztik, nagyon steril ízű „iparos munkát” kapunk. A közönség is hasonlóan álhatott hozzá az új Robotzsaruhoz, mert nagy érdektelenség fogadta a rendfenntartó bemutatóját: a többek között Gary Oldman és Samuel L. Jackson nevével fémjelzett film az első hétvégéjén mindössze 26 millió dollárt tudott összerobotolni, ami a 100 milliós költségeket nézve nagyon gyenge eredmény. A jövőben sem számíthat semmi jóra, hiszen innentől már csak esni fognak a számok. Ahhoz is nagy szerencse kell, hogy Amerikában nullára ki tudják hozni a projektet, nemhogy még profitot termeljen. A világ más országaiban is bemutatott film egy kicsit barátságosabb fogadtatásban részesült, sikerült 69 millió dollárt besöpörniük. Újra bebizonyosodott az az elmélet, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta a

Téli mese

Nem ez lesz a stúdió fejeseinek a legszebb téli meséje…

Colin Farrell az Emlékmás után újra hatalmasat bukott! Ezzel az újabb negatív eredménnyel már „kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak” következik, azaz a korábban nagyon népszerű színész előtt szép lassan bezáródnak majd az ajtók. Mostanság nem igazán tudott egymaga sikerre vezetni egy filmet sem. Pedig Russell Crowe személyében nem is akármilyen erősítést kapott, és a feltörekvő, karrierje hajnalán álló Jessica Brown Findlay-ra is nagyon ráfért volna a zajos siker. Ám ez elmaradt, és nem hogy korrekt szintet nem tudtak hozni, de egyenesen hatalmasat bukott Akiva Goldsman Téli mese c. filmje. Az első hétvégén mindösszesen 7 millió dollárt tudtak összekaparni, ami roppant gyenge teljesítmény.

Műkincsvadászok

Jól teljesítenek a Műkincsvadászok is

Elég szépen állja továbbra is a strapát George Clooney elit egysége. George Clooney-t, Matt Damont és Bill Murrayt is a csapatban tudó Műkincsvadászok c. film a második hétvégéje után a lista negyedik helyén tanyázik. Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy George Clooney rendezése eddig 43 millió dollárt hozott Amerikában, ami annak tükrében, hogy a film 70 millióba került, elég szép teljesítmény. Így tovább, Mr. Clooney!

A Box Office Mojo alapján így néz ki a toplista első tíz helye:

1. The LEGO Movie

2. About Last Night

3. RoboCop

4. The Monuments Men

5. Endless Love

6. Ride Along

7. Winter’s Tale

8. Frozen

9. Lone Survivor

10. The Awkward Moment

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon