asdf

A Pentagon is benne van az új Top Gun filmben

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A Top Gun: Maverick premierjét eredetileg idén nyárra tervezték, de csak 2020 júliusában kerül bemutatásra a film.
A Top Gun: Maverick az 1986-os klasszikus folytatása, természetesen Tom Cruise-zal a főszerepben, de szintén visszatér több régi szereplő, az élen az Icemant alakító Val Kilmer-rel. Mivel a film high-tech főszereplői a haditengerészet vadászbombázói, természetes volt, hogy a Pentagon is közreműködött a film elkészítésében. A stáb szabadon forgathatott katonai támaszpontokon és repülőgép-hordozókon, és kamerákat szerelhettek a vadászgépekre, hogy lélegzetelállító felvételeket készíthessenek. Cserében viszont a Pentagon jogot formált a forgatókönyv felülvizsgálatára, valamint kikötötték, hogy utólag törölhetnek a filmből minden olyan felvételt, amelyen katonai titoknak minősülő részletek láthatók.
Top-Gun-2-Maverick-Motorcycle
A forgatás előtt volt egy kis huzavona, mivel Cruise, aki képzett pilóta, szeretett volna vadászgépet vezetni a hitelesség és a móka kedvéért. Hajlandó lett volna gyorsan megtanulni az alapokat, de legnagyobb bánatára erre nem volt lehetőség, mert a hatályos rendelkezések szerint civilek nem vezethetnek katonai járműveket.

A klasszikus Top Gunt a Haditengerészet toborzásra is felhasználta: a mozik bejáratánál bódékat állítottak fel, hogy aki a film nyomán kedvet kap a katonáskodáshoz, azon nyomban jelentkezhessen. Nem tudni, a Top Gun: Maverick kapcsán várható-e hasonló lépés.
Top Gun: Maverick – Hazai bemutató: 2020. július 16.
Megosztás facebookon