asdf

A DC is belehúz: 2018-ig kiépül az univerzum

Épp ideje volt, hogy a DC és a Warner felébredjen a hosszúra nyúlt téli álmából, és neki álljon végre rendesen építgetni a saját kis képregényes univerzumát. Úgy tűnik, hogy a Batman vs. Superman film, ami az Igazság hajnala (Dawn of Justice) alcímet kapta, kellő lökésnek bizonyult ahhoz, hogy komolyabb erőfeszítéseket tegyenek annak érdekében, hogy felzárkózzanak a konkurens képregény-családhoz, a Marvel-hez. Bár a hírek még nem lettek teljesen megerősítve a stúdió részéről, mindenesetre az alábbi összefoglaló tervezet jó támpontnak tűnik a jövőre nézve.

1. 2016 – Batman vs. Superman: Igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice)

2015-ről 2016-ra csúsztatott Batman vs. Superman-film indítja el a DC - képregény filmek özönvizét. Azt már rég óta tudjuk, hogy Ben Affleck lesz az, aki magára öltheti majd a „bőregér”- gúnyáját, ezzel nem kis pánikrohamot kiváltva a rajongókból. A kedélyeket az sem csillapította, hogy nem sokkal később bejelentették, hogy Jesse Eisenberg alakíthatja a Krypton utolsó fiának legfőbb nemezisét, Lex Luthor-t, míg az Igazság Ligája heves vérmérsékletű amazonját, Csodanőt pedig a Halálos iramban: Ötödik sebesség egyik sztárja, Gal Gadot játszhatja el, akit a rajongók szintén nem tartanak alkalmasnak a feladatra.

A Batman vs. Superman-film nem csak a világ két legismertebb szuperhőse közötti konfliktust, majd vélhetően, egymásra találását mutatja majd be, hanem leteszi a Igazság Ligája-csapat alapkövét is.

Az már inkább számít új információnak, hogy Zack Snyder második Acélember-rendezése nem közvetlen folytatásnak számít, hiszen a vélhetően hiteles dátumok között feltűnik egy 2018-as Acélember 2-filmtervezet is. Lehet, hogy a Marvel - mintájára ez a film fogja majd megkezdeni a DC-II. fázisát?

batman-v-superman-02_igazsaghajnala_1

2. 2016 - Shazam

Ugyancsak 2016-ban kerül bemutatásra a Shazam c. szuperhősös film. Akik nem mozog képregényes körökben, azoknak bizonyára ismeretlenül cseng ez a név. Pedig a DC - univerzumának az egyik meghatározó alakjáról van szó, aki tagja az Igazság Ligájának is.

A karaktert Billy Batson-nak hívják és történettől függően 10-12 éves korban járhat. A képességeire úgy tett szert, hogy egy Shazam nevű varázsló tudatosan kiválasztotta őt arra, hogy megvédje az embereket a rájuk leselkedő veszélyektől. Csak abban az esetben tud átalakulni felnőtt, szupererővel rendelkező testbe, ha kimondja azt, hogy Shazam. Ekkor villámcsap a kisfiúba, aki pár pillanattal később már Marvel Kapitányként püföli az épp aktuális ellenfelét.

Ha többet akartok megtudni a karakterről, akkor ajánlom figyelmetekbe a Superman/Shazam!: The Return of Black Adam c. rövid, 25 perces animációs filmet, ami tulajdonképpen egy karaktert bemutató „prezentáció”. Mindent megtudhattok az eredetéről és a képességeiről.

Az, hogy ki alakíthatja majd Marvel Kapitányt, azt egyelőre még homály fedi, de az előzetes hírek alapján 2016 júliusában láthatjuk majd repülni és világot megmenteni a széles vásznon.

shazam_1

3. 2016- Sandman

2016 utolsó DC-filmje, a Sandman lesz. A karakter története nagyon mély gyökerekkel rendelkezik. A folyamatosan átalakuló, fejlődő karakterek figura ábrázolásában az álom folyamatosan jelen volt.. A főszereplő karaktert is Álom-nak hívják, aki az álmok birodalmában él és harcol.

A díjnyertes képregény főszerepében a napjaink egyik legjobb fiatal sztárja, Joseph Gordon-Lewitt (Eredet, A sötét lovag – Felemelkedés) lesz látható, míg a forgatókönyvet a Warner ügyeletes forgatókönyvírója, David S. Goyer (Az acélember, Igazság ligája) körmölheti.

sandman_joseph

4. 2017- Igazság ligája (Justice League)

A nagybetűs film, amelyre már évek óta vár a világ, és amit eddig a legnehezebben tudtak összehozni. Most végre látszik a fény az alagút végén. Az már korábban kiderült, hogy Zack Snyder rendezheti majd a DC legnépszerűbb képregény csapatát bemutató filmet. És azt is tudjuk, hogy Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman) és Gal Gadot (Csodanő) is visszatér majd a szerepében.

A filmterveket illetve a karakterek előtörténetét ismerve, várhatóan Marvel Kapitány és a Batman vs. Superman produkcióban rövid szerepet kapó Cyborg is tagságit kap majd az elit különítményben. Én csak remélni merem, hogy a villámlábú Flash és a Zöld Lámpás is beszáll majd a világunkért folytatott küzdelembe.

Egyelőre csak a rendező és pár színész kiléte biztos, a többiről pedig majd fokozatosan kapunk információkat. De ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2017-ben valóságos képregény-fesztivál lesz majd a mozikban.

igazsagligaja_1

5. 2017- Csodanő (Wonder Woman)

Hát az is nagy kérdés, hogy a Csodanő eddig miért nem kapott még önálló filmet? Hiszen nagyon fontos tagja a csapatnak. Ugyan korábban megpróbálták már tv-sorozatban használni a karaktert - Adrianne Palicki -, de az a széria sajnos ideje korán befuccsolt.

A „menteni a menthetőt” – elvet alapul véve a Csodanőt megpróbálják beleszőni a Batman vs. Superman-be. A 2017-ben bemutatásra kerülő filmben minden bizonnyal Gal Gadot formálhatja meg majd újra a harcos amazont.

wonderwoman_comic

6. 2017- Flash és Zöld Lámpás (Flash and Green Lantern)

Újabb meglepetés: az első körben valószínűleg sem Flash, sem pedig a Zöld Lámpás nem fog külön filmet kapni. Igaz, utóbbi hivatalosan már kapott egyet. Akkor Ryan Reynolds játszhatta el a zöld gyűrűs hőst, de úgy gondolom, hogy jobban jár a világ, ha azt a filmet elfelejtjük. Sem a stúdió, sem pedig maga a főszereplő nem akarja folytatni a Zöld Lámpást. Nem is csoda, hiszen az a produkció alaposan el is bukott a kasszáknál.

Mivel a képregényekben illetve a Warner által időről-időre kiadott Igazság Ligája-mesékben ez a két karakter szoros barát van ábrázolva, így van ráció abban, hogy egy filmben akarják majd összeereszteni ezt a két meghatározó szuperhőst.

Ellenben személy szerint jobban örülnék annak, ha mindketten tiszta lappal, egy-egy önálló filmmel kezdhetnék el a mozis pályafutásukat. Bőven vannak olyan történetek, amelyeket el lehetne és kellene is mesélni. Ez egyelőre csak hiú ábránd a részemről. Igaz, ha moziban nem is, tv-sorozat formájában Flash-t már biztos, hogy láthatom ősszel.

A tervek szerint Flash és a Zöld Lámpás közös filmje 2017 decemberében futhat majd be a mozikba.

green-lantern-the-flash_1

7. 2018 – Az acélember 2 (Man of Steel 2)

Végezetül eljutottunk a rejtélyes Az acélember 2 munkacímen futó projekthez. Őszintén szólva meglepett a dolog, mert eddig úgy volt kommunikálva a dolog, hogy a Batman vs. Superman: Az igazság hajnala () lesz az Acélember folytatása némi denevérszárnnyal megfűszerezve.

Az új hírek szerint ezt a két filmet külön projektként kell kezelni. Semmilyen megerősített hír vagy pletyka nincs még arról, hogy ki(k) vehet(nek) majd részt a filmben.  

man-of-steel_2_2018

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon