asdf

2017 karácsonyán ott lesz az Avatar 2. a fa alatt!

A technikai szempontból formabontóra sikeredett Avatar rendezője, James Cameron a napokban megtörte a „kínzó” csendet, és rövid helyzetjelentést adott a folytatások állapotáról. Jó hír a rajongóknak: az előkészületek megtörténtek, a stáb felkészült a forgatásra.

Egyetlen történet három részben elmesélve

Bizonyára egyetlen jól értesült filmrajongó sem lepődik meg azon, ha azt mondjuk: az Avatar részeket is egyetlen nagy egységként kell majd kezelni. Pandora személyében így egy újabb, sokadik kiépülőben lévő univerzumot köszönhetünk.Avatar2016A direktor, James Cameron a nyilatkozatában elejtette, hogy a végső kép, a teljes narratíva a négy puzzle-darab összeállásával rajzolódik majd ki. Ettől függetlenül önálló felvonásonként is megállja majd a helyét. Ez mind szép és jó, ám egyetlen probléma mégis csak van: hiába dolgozták ki a látvány minden apró szegletét, formálták meg a különböző lényeget, bővítették tovább Pandora világát, ha a forgatókönyv nem lesz különleges. Jelenleg még írás alatt van, ami jelenthet akár jó hírt is. Számomra az Avatar anno bőven a scripten miatt csúszott el. Ha leszámítjuk a 3D-s őrületet, akkor a teljes film abszolút középszer volt, a maga közepes történetével, gyenge szereplőivel, nevetségesen szájbarágós motivációikkal.avatar-2

"A forgatókönyv írása még folyamatban van, de már majdnem kész van. A technikai fejlesztések már történtek. A színterek, az infrastruktúra is. Szóval jövő év elején tényleg esélyes, hogy bele vágunk.”

Természetesen elismerem James Cameron munkáját, hiszen nem lehetett egyszerű feladat kifejleszteni 3D-s technika ezen változatát, amit sajnos a kókler kollégái azóta amatőr módon próbálnak meg újra felhasznosítani. Be kellene látni, hogy a 3D-s film 3D-s kamera nélkül, olyan, mint IMAX-ben nézni olyan alkotást, amely egyetlen, speciálisan, külön ehhez a formátumhoz kifejlesztett kamerával rögzített jelenetet sem tartalmaz. Ezért számomra jelenleg a 3D nem több üres lufinál – Star Wars: Az ébredő Erő ebből a szempontból például csalódás is volt.

Talán James Cameron majd újfent bebizonyítja, hogy érdemes hinni a 3D-ben. Addig is legyen elég annyi, hogy két év múlva élvezhetjük a követkő pandora-i kalandot, amit minden évben további egy fog követni, amíg le nem merül a négy részes limit.

avatar_starwars

Titánok Harca: Star Wars vs. Avatar

Őszintén szólva engem a filmnél sokkal jobban érdekel az, hogy mi fog történni a Box Office-listán, amikor a két gigantikus óriás összeméri az erejét. Önmagában már Az ébredő Erő komoly fenyegetést jelenthet, könnyen lehet, hogy az összbevétele meg fogja haladni az Avatar álomszerű, két és fél milliárd dolláros végeredményét. Ismerve a kritikai és nézői visszhangokat, na meg a feltett kérdéseket, nem lennénk meglepve, ha az Első Rend birodalmi lépegetői alaposan letarolnák Pandora túlburjánzott élővilágát. Kylo Ren vagy Jake Sully? James Cameron vs. Rian Johnson? A győztes kilétét egyelőre még homály fedi, egy azonban biztos: alaposan le fogják tarolni a bevételi listákat. Aligha lesz olyan stúdió, aki decemberre időzítené a legígéretesebb, legdrágább produkcióit. 

Megosztás facebookon