asdf

Túl hosszú ez az éjszaka

Liam Neeson megunta az elrablásokat és gengszternek állt egy időre, de ha a családról van szó, akkor nincs kegyelem. Így elég hosszú éjszakának néz elébe, aki az Éjszakai hajszára vált jegyet.

Neeson egyszerűen képtelen leállni, vagy őt üldözik, vagy ő ered valaki nyomába. Szerencsére vagy épp ellenkezőleg ismét egy lövöldözős, keménykedős filmben parádézik az ír színész. Akik kedvelik Liam Neeson akcióit, azok biztos nem fognak csalódni, akik viszont egy ütős mozira számítanak, azok nem biztos, hogy teljesen elégedettek lesznek.EjszakaiHajsza_jelenetfoto (29)Jimmy Conlon (Liam Neeson) egykor Shawn (Ed Harris) bérgyilkosaként dolgozott, akit csak a Sírásóként emlegettek. Mára már azonban az alvilágban elvégzett piszkos munka terheit cipelve az alkohol rabjává vált. Ráadásul a fia sem beszél vele. Ám egy este, egy szerencsétlen helyzet miatt Jimmy a saját fia, Mike (Joel Kinnaman) védelmében arra kényszerül, hogy Shawn fiát megöli. Majd apa és fia menekülésre kényszerül. Ugyan rosszfiúként van beállítva Neeson, de tudjuk, hogy a lelke mélyén azért jó ember a maga módján. Ám nem tagadja, hogy bizony vér tapad a kezéhez és ezt vállalja, de nem tűri a megaláztatást. Leginkább a John Wick-re próbál hajazni a film, csak finomabb leszámolással és picit visszafogottabban.EjszakaiHajsza_jelenetfoto (3)Az ötlet, hogy "kinyírtad a fiamat és most bosszúből én is kivégzem a te fiadat és az egész családodat", működőképes. Izgalomban nincs hiány, ugyanakkor valamelyest kiszámítható, de tud némi meglepetést okozni. Viszont egy idő után azt érezhetjük, hogy kicsit elfáradtak és az ötletekből is kifogytak. Egyértelműen Neeson és Harris közös jelenetei a legfeszültebbek és legérdekesebbek, ami csak emeli a színvonalat. A további lendületet Neeson próbálja fokozni azzal, hogy megállás nélkül lő és lő, aztán menekül. Hozza a szokásos formáját. Úgy tűnik a rendező is ráérzett a Neeson receptre, miszerint egy családtag veszélyeztetésétől bevadul főhősünk és felpörögnek az események. És jönnek is sorban a lövöldözések, az autós üldözés, egy feszült csevely a régi cimborával, egy felbérelt gyilkos, szűnni nem látszó családi ellentét és a véget nem érő menekülés.

EjszakaiHajsza_jelenetfoto (23)

Igazából egy tipikus Neeson filmet láthatunk, csak épp más a rendező és más a cím. Na jó, talán a sztoriban is több van, és Ed Harris a plusz pont. Ami még pozitívum, hogy mindenből annyit kapunk, amennyit elvár a cselekmény. Nincs érzelgős apa-fiú beszélgetés könnyekkel, és a Shawn Conlon ellentétben sincs drámai túlzás. Illetve, ami még kiemelkedő volt számomra, az Joel Kinnaman, aki Neeson fiát alakította. Játéka egyszerű, de mégis több van benne. Kifejező tekintete erősebb karaktert is simán elbír. Ezért is lesz érdemes megnézni A 44. gyermek című filmet, na meg persze Tom Hardy és Gary Oldman miatt. A nagy nevek feledtetik a kiszámíthatóságot és a film második felének lassúságát. A hibák ellenére is, a film Liam Neeson kedvelőknek erősen ajánlott.

MoziStar: 6/10

ÉJSZAKAI HAJSZA

Eredeti cím: Run All Night
Színes, szinkronos amerikai film
Műfaj: akció
Rendezte: Jaume Collet-Serra
Főszereplők: Liam Neeson, Vincent D'Onofrio, Ed Harris, Joel Kinnaman, Genesis Rodriguez, Common. Fényképezte: Martin Ruhe. Zene: Alan Silvestri. Látvány: Sharon Seymour. Írta: Brad Ingelsby.
Mozibemutató: 2015. március 12.
Gyártó: Vertigo Entertainment, Warner Bros.
Játékidő: 105 perc
Korhatár: 16
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon