asdf

Tarantino Djangoja elszabadult

Quentin Tarantino-t sokan vakmerőnek tartják. Legújabb filmjével egy olyan témát választott, amelybe az amerikai filmtörténet során kevesen mertek belevágni. Tarantino legújabb filmje a rabszolgaságot, a feketék elnyomását feszegeti egy igazán poénos-véres alkotásban.

A cím igazolja a történet vadságát, mert Django tényleg elszabadul. A film bizony bővelkedik a keserű, fájdalmas rabszolga sorsot bemutató eszközökkel. Nem kell sokat várnunk, hogy rájöjjünk a komikus jelenetekből nem lesz hiány, nem beszélve a brutális kivégzési módszerekről. A történet szerint Amerika déli részén a polgárháború előtt két évvel járunk.

Djangoelszabadul_jelenetfoto(7)

A rabszolga (Jamie Foxx), akit egy német ( aki orvosnak adja ki magát) vásárol meg, hihetetlen megpróbáltatásokon van túl, de most lehetőséget kap a felszabadulásra. Az orvosról kiderül, hogy valójában egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz), aki „becstelen brigantiként” a rabszolga segítségével, hidegvérrel írtja a rossz fiúkat. Lazasága határtalan, őrületes helyzetkomikumai felpezsdítik a történéseket. Ő az, aki briliáns párbeszédet folytat bárkivel és váratlan fordulatokat generál. A fejvadász és a rabszolga egyezséget köt, aki hálából felszabadítja Djangót. Kalandos útjuk során társakká válnak, és egyezségük leteltével is együtt maradnak. Mr. Shultz-nak, a fejvadásznak szemet gyönyörködtető, ahogy Django bánik a fegyverrel.

Django elszabadul_jelenetfoto (6)

Így a vérprofik elindulnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét, Broomhilda-t (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) saját rabszolgáit egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A skalpvadászoknak a birtokra való bejutás ugyan nem okozott gondot, de akadályokba ütköznek, ami kérdésessé teszi a kijutást. Mr. Candie hű szolgája (Samuel L. Jackson) nem könnyíti meg a dolgukat. Csapdába esnek, és veszni látszik minden, amiért eddig küzdöttek. Önfeláldozás vagy túlélés?

 Django elszabadul_jelenetfoto (12)

Tarantino saját magának is szánt egy csekély szerepet a filmben, de nem lövöm le a poént, mint Django a kegyetlen fehér népet! A lényeg, hogy ha egy pörgős, vicces, akció dús filmet akarsz látni, akkor Django a legjobb választás! Ezt a filmet sokszorakarod majd megnézni.

Megosztás facebookon