asdf

Stílusos leszámolás Denzel Washingtonnal

Denzel Washington végre egy igazán ütős akció filmben tért vissza. Antoine Fuqua rendezésében egy kemény és ízig-vérig akciódús mozit láthatunk A Védelmező címmel. Korábban TV-sorozatként 4 évadot megélt filmből korrekt egész estés szórakozást raktak össze a készítők.

Denzel Washington olyan elegánsan és stílusosan játssza a hős lovagot, hogy simán elhisszük, nem kellenek ide szuper képességek ahhoz, hogy valakiből igazi hős váljon.avédelmező (2)

A történet szerint Robert McCall (Denzel Washington) az átlagos ember életét élve, egy barkácsáruházban dolgozik. Minden napja ugyanolyan. A napi rutinjaiba tartozik az is, hogy éjjelente, ha nem tud aludni, mindig ugyanabba a kávézóba megy be egy teára, és a könyveit olvasgatja. Ám egy este megismerkedik Terivel (Chloe Grace Moretz), a prostituált lánnyal, aki nem hobbiból űzi az ipart. Aztán felbukkannak a maffiózok, akik elintézik a lányt, aki kórházban köt ki. Robertben ekkor ébred fel a bosszúhadjárat gondolata. Majd sajátos módszereivel neki kezd a tisztogatásnak. Viszont ezzel totálisan felrázta az álló vizet, és a rosszfiúk nagyfőnöke, Teddy (Marton Csokas) rá száll a lány megmentőjére, és beindul a véres hajsza.avédelmező (7)

Mivel Denzel Washington a hátán cipeli az egész filmet, így róla érdemes szót ejteni leginkább. Karaktere szerint egy segítőkész és precíz embert alakít, aki oda figyel minden részletre. A múltjáról és róla nem sokat tudunk meg a bevett szokásian kívül, de az biztos, hogy nem tűri az igazságtalanságot. McCall szerepét egy az egyben Washingtonra szabták. Zseniálisan alakítja a jószívű, ám hidegvérű modern lovagot. Chloe Grace Moretz a bosszúhadjárat alapköve, de a filmben mégsem látjuk annyit. 17 évesen prostit alakít, aki zenei karrierről álmodozik. Marton Csokas egész jól hozza a pszichopata maffiózó szerepét, akivel nem igen találkozna az ember az életben.

avédelmező (10)

A rendező (Támadás a Fehér Ház Ellen, Kiképzés - Denzel Washingtonnal a főszerepben) az egész filmet lépcsőzetesen építette fel. Nincs elkapkodva semmi, a cselekmény is akkor indul be, amikor indokolt. Megismerünk egy kicsit a karakterekből, majd jönnek a rosszfiúk és nem bírnak magukkal, majd a prosti félholtra verésével „befizettek” egy Denzel Washington féle leszámolásra.

Ugyan egy tipikus akciófilmnek tűnik, meglepő dolgot ne várjunk, de mégis impozáns mozival van dolgunk, amit a jelenetek jól felépített sora erősít. Rég láttam már ilyen kemény akciófilmet, ahol semmi finomkodás nincs, és felesleges egysorosok sem rontják az összképet. Brutálisan lendületes, pörgős és látványos jelenetekkel szórakoztat. Azoknak ajánlom, akik egy ízig-vérig akciófilmet szeretnének látni és kellemes csalódásra vágynak.

 

A VÉDELMEZŐ

Eredeti cím: The Equalizer

Színes amerikai film

Főszereplők: Denzel Washington, Chloe Grace Moretz, Marton Csokas. Zene: Harry Gregson-Williams. Operatőr: Mauro Fiore Látvány: Naomi Shohan. Írta: Michael Sloan, Richard Wenk Rendezte: Antoine Fuqua

Mozibemutató: 2014. szeptember 25.

Műfaj: akció

Gyártó: Sony Pictures

Korhatár: 18

Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon