asdf

Non-Stop feszültséget okoz Liam Neeson

Jaume Collet-Serra rendezésében a Non-stopban azt kaptuk, amit vártunk, azaz véget nem érő izgalmat, feszültséget és sok fordulatot. Liam Neeson elől soha nem bújhatsz el! Ez a pasi még mindig tud valamit. Ha ő nevét, arcát és tehetségét adja egy akciófilmhez, akkor garantált a siker.

Bill Marks (Liam Neeson) egy repülőgépen néz szembe a veszéllyel. Az egyik titokzatos utas 150 millió dollárt követel tőle, amit, ha nem kap meg, akkor 20 percenként kinyír egy embert a gépen. Bill, aki ugyan légi marsall (2001. szeptember 11-től minden gépen ülnek légi marsallok, hogy vigyázzák a rendet és az esetleges terrort elhárítsák), lelki gondjai mellett az alkohollal is vannak problémái. Nehezen teszi le a poharat, de ez a fegyverrel is így van, ha életmentésről van szó. Miután egyre durvábbra fordul a helyzet, egyik utastársát, Jen Summers-t (Julianne Moore) a bizalmába fogadja, és elkezdik kinyomozni, hogy ki írogat neki zsaroló sms-eket.

Non-stop

Időközben különös körülmények között meghal néhány ember, és a zsaroló úgy alakítja a dolgokat, hogy a gyanú Bill-re terelődjön. Sőt! A gépeltérítést is az ő nyakába varrja. Innentől kezdve nem bízik senkiben, mondhatni akárki lehet a tettes az utaslistán szereplők közül. És hogy még jobban bonyolódjon a helyzet, az utasok sem bíznak a légi marsallban. A néző sem lehet biztos a dolgában. Percről perce mást gondolunk arról, hogy ki a rejtélyes zsaroló. Zseniális a dramaturgia. A szűk határidő és az egyes utasok megismerése képes fenntartani a figyelmünket.

 Non-stop

Jeaume Collet-Serra rendező végre kiemelkedően jót alkotott, főleg miután a Viasztestek is az ő nevéhez fűződik. Minden bizonnyal eddig a Non-Stop a legjobb munkája. Liam Neeson hozza, azt, amit megszoktunk tőle az ilyen akciókban, határozott, kemény és nem ismer lehetetlent. Julianne Moore karaktere nem túl fontos és nem is kimagasló, egy egyszerű utas, aki néha irritáló. A gonosz zsaroló szinte az utolsó pillanatig észrevétlen marad, a végén esik le a tantusz, hogy….és itt nem spoilerezünk.

Non-stop

A forgatókönyvíró trió nem sajnálta a csavaros cselekményeket, és folyamatosan kapjuk a feszültséget, ami az első pillanattól a végéig megmarad. Ez az akcióthriller nem ad okot panaszra, ami az akció dús jeleneteket illet. Régen láttunk ilyen jó akció filmet, ami csak egy helyszínen játszódik, mégis izgalmas és nem tudjuk ki fő gonosz. Ha te elsőre kitalálod, akkor zseni vagy!

 

NON-STOP (16)

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akcióthriller, 106 perc, 2014 

rendező: Jaume Collet-Serra

forgatókönyvíró: Chris Roache, Ryan Engle, John W. Richardson

zeneszerző: John Ottman

operatőr: Flavio Martínez Labiano

producer: Alex Heineman, Andrew Rona, Joel Silver

vágó: Jim May 

szereplők:

Liam Neeson (Bill Marks)

Julianne Moore (Jen Summers)

Anson Mount (Jack Hammond)

Michelle Dockery (Nancy)

Lupita Nyong'o (Gwen)

Corey Stoll (Austin)

Bar Paly (Iris Marianne)

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon