asdf

Nézz be a Cinema City mozik kulisszái mögé!

A Cinema City mozik sokunknak az egyik legkedveltebb helye(i). Ezúttal a kulisszák mögé, a gépterembe kalauzolunk el benneteket. A mozifilmek világának kulisszatitkai sok érdekességet rejtenek magukban. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen nagy gépeknek köszönhetjük az élvezetes filmélmények látványát (persze csak a film készítői után). Az IMAX digitális projektort közelről is megnézhettük. Nagyon izgi volt. :)

Tudtátok, hogy az Arénában lévő mozi egy egész város (városka vagy falu) létszámának megfelelő befogadó képességgel bír? Összesen 33.440 néző mozizna együtt, ha egyszerre minden széken ülnének.cinemamozik00"Összesen 176 termünk van Magyarországon (érdekességképpen a teljes Cinema City CineWorld hálózatban, ami Európa második legnagyobb mozihálózata, 201 mozi van, és összesen 1850 moziterem, vagyis Magyarországon van a termeink 9,5 %-a ). A legkisebb termünk itthon a 32 fős egyik VIP, a 3 ugyanekkora méretűből- Multiplex teremből a legkisebb a Cinema City Allee 11-es terme 72 fő befogadására alkalmas terme. A legnagyobb a Cinema City MOM 1-es terme, ahová 522 vendég fér be egyszerre." - nyilatkozta Buda Andrea, a Cinema City pr- és marketing igazgatója. A mozikban lévő vetítővásznak mérete (sima és imax): IMAX: 24x18 méter, vagyis 432 m2, a legnagyobb multiplex vászon az Arénában van, a 15-ös teremben 16,2x6,8 m, vagyis 110,2 m2. A legkisebb értelemszerűen a VIP termekben található: 6,1x2,6 m, vagyis 15,9 m2.

Mozi Gépész

Mozi Gépész1

A mozikba járók az Avatart imádták a legjobban, legalábbis a számok erre utalnak, ugyanis összesen majdnem 1,5 millióan látták az Avatart hazánkban. "Az IMAX-ben is ez a film futott a legtovább, még premier után 2-3 hónappal is telt házzal ment a film." - mondta Buda Andrea.Mozi Gépész2Mozi Gépész3

Közép-Kelet-Európa legnagyobb mozijában az Arénában 23 terem várja a szórakozni vágyókat. Itt már nem filmről vetítik filmeket, hanem távvezérlésű rendszer segítségével forognak a produkciók. Már nem befűzik a filmet, hanem beprogramozzák a digitális gépekbe az adott napi műsort. A vezérlőben a külső merevlemezen tárolt filmeket a gép továbbítja az adott terem vetítőjének. Csak a Cinema City Arénában található IMAX 3D terem és a Westend-ben található az egyetlen 4DX terem. Mozi Gépész4

Az IMAX 3D még nagyobb látványáért a jobb és bal szem számára külön-külön hatalmas vászonra vetítő gépek felelősek, amelyek két filmkockát vetítenek folyamatosan egymásra. És, hogy a mozik meddig vetítettek filmtekercsekről, és mióta van digitális technika? Buda Andrea válaszából kiderül: "Még most is tudunk minden moziban 35 mm-es filmet vetíteni, mert mindenhol van 1-2 ilyen gép, de 2010-ben álltunk át teljesen a digitális vetítésre. Ez a 176 teremre termenként egy 100.000 EUR-s beruházás volt akkor."

Megosztás facebookon