asdf

A mozizás legújabb dimenziója: 4DX

Március 14- től a Cinema City Westend 4DX terme megnyitja kapuit. A mozizás legújabb dimenziója új élményt nyújt a mozizóknak. A 4DX fantázianevű terem olyan egyedülálló élménnyel várja a látogatókat, amilyennel Magyarországon még nem találkozhattak.

A „szokásos” 3D-hez grátisz dimenzió párosul, ami annyit jelent, hogy a film közben a székek a cselekményekhez igazodva mozognak (billegnek, rázkódnak) majd. További speciális effektusok teszik élethűbbé a filmeket, így például fényekkel, vízpermettel, légbefúvással, buborékokkal, köddel, illatokkal és illat effektektől még izgalmasabbak lesz a mozizás. Zombi horror esetében még érdekesebb lehet.

4dx

Leginkább 3D-s technológiával vetítenek majd (de a terem 2D filmek vetítésére is alkalmas lesz). A tervek szerint a filmek előtt lesznek olyan reklámok is, amelyek szintén a 4DX technológiát használják majd.

A jegyárakról egyelőre nincsenek pontos információk, de úgy tudjuk, meghaladják majd az IMAX egész estés 3D filmjeinek 2040 forintos jegyárát. A 4DX mozikat eredetileg Dél-Koreában fejlesztették ki, a különleges termek megtalálhatóak például Kínában, Izraelben, Thaiföldön, Oroszországban, Izraelben, Mexikóban, Brazíliában és Peruban. Információink szerint Európában nálunk lesz az első hivatalos 4DX terem.

A stúdiók több nagy kasszasiker-várományos filmet is kiadnak 4D-s termekre optimalizálva, az idei évben ilyen lesz például az Óz, a hatalmas; Az Óriásölő; a G.I. Joe - Megtorlás; A Sötétségben - Star Trek; a Vasember 3; vagy A Hobbit: Smaug pusztasága. A stúdiók nem titkolt célja, hogy az ehhez hasonló moziélményekkel vonzzák be a nézőket a filmszínházakba, ezzel is csökkentve az illegális letöltéseket, és növelve a jegybevételeket.

Itthon az első 4DX vetítések között olyan filmek szerepelnek majd, mint a Dwayne „The Rock” Johnson nevével fémjelzett Csapda, vagy a Dreamworks hamarosan bemutatásra kerülő új animációsfilmje, a Croodék

Megosztás facebookon