asdf

Hahó, Disney! Inkább ilyen Star Wars spin-offokat kérünk!

  • Szerző: Medve Pál
Amint átkerültek a Star Wars franchise jogai a Disney stúdióóriáshoz, szint azonnal megkezdődött az univerzum mozgóképes birodalmának kibővítése is. A Disney pénzhajhász – még húzzunk le egy bőrt a franchise-ról – politikája útnak indult. Itt az ideje, hogy közbeszóljunk, és fénykarddal a kézben reklamáljunk a legjobb videojáték alapú Star Wars sztorik filmadaptációja mellett.

Érkezik a Rogue One, de…

… szenteljünk nagyobb figyelmet a Star Wars univerzum videojátékainak is. A LucasArts által fejlesztett PC-s és konzoljátékok között megannyi gyöngyszem van, ami filmadaptációért kiállt. Ráadásul a Disney egy friss sajtóhírében bejelentette, hogy ameddig élünk, addig minden évben kapunk egy szeletet a „messzi, messzi galaxisból”.starwars_adamrodgers

Itt a remek alkalom, hogy a franchise legmélyére nyúljanak és kiszolgálják a videojáték-ipar potenciális célközönségét is. Szerkesztőségünk összeállított egy rövid listát, amelyben felsoroljuk a gamer történelem legizgalmasabb Star Wars videojátékait.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Sith mészárol Jedi-t, epikus csaták a Régi Köztársaságból

Már nyakunkon Az Erő ébredése és az azt követő mellékvágányok (spin-offok), mint Yoda és Han Solo eredettörténete, vagy szólókalandjaik. Egyelőre a kitérő karakterfilmeknek még homályos a szinopszisa, de a Disneytől már szivárogtak információk, hogy Boba Fett-re és Solo-ra számíthatunk, a már dátumot kapott Rogue One mellett. A stúdióóriás lehet, hogy rossz úton jár a franchise újraépítésével, ugyanis kevés pletykát hallani a Régi Köztársasággal foglalkozó filmtervekről. Méltatlan, hogy csak a videojáték-ipar karolta fel a Csillagok Háborúja e történelmi szegmensét, pedig van potenciál az elfeledett történetekben.

A 2003-ban megjelent BioWare (fejlesztő csoport) szerepjátéka mérföldkő volt az akkori RPG-k világában. A szoftver fejlesztői egy olyan univerzumot ültettek át a gépezetbe, amit minden addigi videojáték sztori-író megirigyelt. A „messzi-messzi galaxis” Régi Köztársaságának karakterei és története minimum ugyanazt a szintet hozta minőségben, mint az eredeti trilógia, sőt, továbbmegyek, még helyenként túl is lépte azt. Egy egész estés mozit jogosan megérdemelne a Knight of the Old Republic! A stúdió kasszája sem bánná, ez szinte biztos…

Star Wars: Republic Commando – akciózsáner és a klónok

Az eddigi Star Wars eposzok rendre az űroperák zsánerében készültek, telis-tele mindenféle műfaji vegyületekkel a romantikától a kőkemény akcióig. Itt az ideje, hogy a Disney húzzon egy merészet, és készítsen egy ízig-vérig műfaji filmet is az univerzumban. Ehhez tökéletes alapként szolgálna a Republic Commando 2005-ös akciójáték, ami a Klónok támadása epizód tetőpontjától számítva végigvágtáz a Szakadárok és a Köztársaság háborús övezetein.

A videojátékban megjelenő klón kommandós osztag karakterei remek alapul szolgálnak arra, hogy egy teljes háttértörténetet építsenek köréjük, ugyanis a játék folytatása már megjelent könyv formájában is. Továbbá a csapat története a Galaktikus Birodalom idején is folytatódik, így remek összekötő kapocs lehetne a már megjelent két trilógia között is.

video-game-star-wars-

Ha a Disney szeme előtt csak a pénzeszsákok lebegnek – márpedig nagy valószínűséggel így van ez – mindenképpen nyúljanak bele a vegytiszta akciófilmek műfajába is. Nem kell ide mélyített sztori és botcsinálta midikloriánok, csak kőkemény klóndara. Manapság már úgy is ez kell, hát adassék meg – de igényes köntösben!

Star Wars: The Force Unleashed – sithek még nem voltak ennyire vagányak!

Egyetlen egy egészestés Star Wars mozi sem mutatta még meg, hogy mennyire vagány Sith-nek lenni. A Force Unleashed 2008-as videojáték azonban bemutatta, hogyan is néz ki a galaxis legerősebb Erő-használója. A történet, Galen Marek Darth Vader titkos tanítványáról, az egyszemélyes csillagrombolóról (nem véletlen, hogy Starkiller a beceneve) szól, aki egy bolygóról földbe döngöl egy birodalmi csillaghajót az erő segítségével. Messze a Star Wars univerzum legerősebb karaktere, csupa olyan tulajdonsággal, ami azonnal a fiatalabb nézők kedvencévé tenné.

A játékban faék egyszerűségű hátteret kapott Starkiller személye, de lényegében nem is erre fektették a hangsúlyt. Maga a karakter badass megjelenése és epikus küzdelmei gond nélkül elférnének egy egészestés mozifilmben.

Disney! Merj hozott anyagból dolgozni!

Az Ébredő Erő mellett a Rogue One is teljesen újraírt történettel érkezik a mozikba, ezért itt az ideje, hogy az újonnan kitalált sztorik mellett, a már meglévő anyagokból is adaptáljon a stúdió. Ennek több legitim indoka is van: egyrészt, ez egy remek nyitás lenne a stúdiónak a gamer közösség felé, másrészt a rajongók sokat megtudhatnak a Star Wars univerzum rejtett hátteréről is.

Továbbá, ha igaz, amit a Disney ígért, miszerint minden évben kapunk egy új fejezetet a végtelen galaxis históriájából, akkor kötelezően nyúljanak a videojátékokhoz! 

Megosztás facebookon