asdf

Vörös szőnyegen a Viktória - A zürichi expressz sztárjai

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Mozinet
Tegnap este tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Viktória: A zürichi expressz, illetve kísérőfilmje, a Fal díszbemutatóját. A vörös szőnyeges premieren felvonultak a film alkotói és sztárjai, illetve több közéleti személyiség.
Az eseményen természetesen részt vett Men Lareida rendező, Maros Anna forgatókönyvíró, illetve Farkas Franciska, Stefanovics Angéla, Pölöskey Erika, Horváth Kristóf, Pető Kata és Szabó Simon, aki filmbeli szerepe mellett a Fal rendezője is egyben. Az ünnepélyes díszbemutatón tiszteletét tette többek között Szabó Győző, Csányi Sándor, Zorán és Balog Zoltán államtitkár is, akiket a teremben meglepetés várta: a vetítés előtt fellépett a roma fiatalok tanulását népszerűsítő slamcsapat, A tudás 6alom.
VIKTORIA_PREMIER_03_Farkas_Franciska (1)
VIKTORIA_PREMIER_02_Farkas_Franciska (1)
VIKTORIA_PREMIER_01_Farkas_Franciska_es_Men_Lareida (1)
A Viktória – A zürichi expressz címszereplője mélyszegénységben élő budapesti cigánylány (Farkas Franciska). Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt – Fekete leves, Szabadesés) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla – Libiomfi, Noé bárkája), és együtt szállnak szembe sorsukkal. 

A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből készült Viktória – A zürichi expressz korábban megjárta Németország és Portugália filmfesztiváljait és a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták. A hazai mozikban október 2-től látható.
Megosztás facebookon