asdf

Űrdongó mentheti meg a Transformers-sorozatot

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Merész fordulatot vesz az alakváltó robotokról szóló filmek sorozata. Az új Transformers-spinoff, az ŰrDongó ugyanis, amely az egyik robot eredettörténetét meséli el, szakít az eddigi hagyománnyal.
Az ŰrDongó ugyanis nem a látványos rombolásra, hanem az érzelmekre helyezi a hangsúlyt - persze ettől még bőven van benne akció. „Ha nem változtatunk, az is nagy kockázattal járt volna. Egy ilyen drága filmnél bármit csinál az ember, nagyot kockáztat, ezért azt mondtuk, akkor teljesen változtassuk meg a képletet.” – mondta az Enterteinment Weekly című lapnak Lorenzo di Bonaventura producer. 
bumblebee_movie_2018
Ha a merész lépés bejön, új távlatok nyílnak, például spinoff készülhet Optimus fővezérről is, és ezzel beindul a következő Transformers-sorozat, amelyben az óriásrobotok személyiségén van a hangsúly.
transformers-Lorenzo di Bonaventura
A Transformers-filmek hagyományosan a nyári nagy durranások közé tartoztak a multiplexekben, rendre egymilliárd dollár körüli összbevétellel. Aztán történt valami: a legutóbbi, Transformers - Az utolsó lovag „csak” 605 milliót kaszált. Ez még mindig nagyon sok pénz, de a stúdió nem ehhez volt szokva. „Az ötödik film relatíve bukás volt. A közönség egy ponton túl már valami újat szeretne, és emiatt nem lehet rá haragudni. Esetünkben a negyedik film volt ez a pont. De mi nem vettük észre, hogy a közönség már elfáradt és változásra vágyik.” – folytatta di Bonaventura.
bumblebee_movie_2018_01
Az ŰrDongó a nyolcvanas években játszódik, hőse egy lázadó kamasz (Hailee Steinfeld), aki talál a garázsban egy sárga, kopott Volkswagen Bogarat, amiről kiderül, hogy valójában alakváltó robot.
ŰrDongó/Bumblebee – Hazai bemutató: 2018. december 20.
Megosztás facebookon