asdf

Trollkodott a Mission: Impossible sztárja

  • Szerző: Simon
  • Forrás: UIP-Duna
A Mission: Impossible- és a Star Trek-sorozatok sztárja, Simon Pegg trollkodott egy interjúban, de később bocsánatot kért.

simon-pegg-missionPegg, azon viccelődött, hogy míg korábban a filmek - mint a A Keresztapa vagy a Taxisofőr - szóltak valamiről, mára átvették a porondot a franchise-ok, ahol a látvány sokkal fontosabb a kreatív mondanivalónál. Azt is kifogásolta, hogy manapság egy-egy szuperfilm előzetese nagyobb figyelmet kelt az ifjúság körében, mint mondjuk a nagy-britanniai választások vagy a nepáli földrengés, azaz a mai mozi infantilizálja és lebutítja a közönséget.

E kijelentése után természetesen szétszedték Pegget a kommentelők, aki kénytelen volt a honlapján bocsánatot kérni és megmagyarázni, mire gondolt pontosan. "Nos, lehet, hogy egy kicsit trollkodásnak hangzott, amit mondtam, de mindig is érdekelt a meghosszabbított fiatalság problematikája. (...) A lényeg, hogy azt akartam mondani, hogy minél inkább előtérbe kerül a látvány, annál kevesebb gondolat és kihívás marad a filmben." A végén igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba: "Röviden: imádom a sci-fit és a fantasyt, és nem gondolom róla, hogy gyerekes dolog lenne. És továbbra is büszke kocka vagyok."

Pegg hamarosan bebizonyíthatja, hogy egy látványos szuperfilm is tartalmazhat magvas gondolatokat, hiszen ő az egyik forgatókönyvírója a következő Star Trek-filmnek, miután engedett a producerek unszolásának. A legújabb Mission: Impossible produkcióban pedig (Mission: Impossible - Titkos Nemzet) ismét kitehet magáért, mert szokás szerint az ő karakterének írták a legtöbb poént.

Mission: Impossible Rogue Nation - Hazai bemutató: 2015. augusztus 5.

Star Trek 3 - Hazai bemutató: 2016. július

Megosztás facebookon