asdf

Történelmi hitelességre törekszik az új Dracula

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Belfast után már egy amerikai nemzeti parkban forgat az új Dracula-film stábja, a vadregényes, érintetlen táj Erdélyt helyettesíti. Az elmúlt években féltucatnyi Dracula-projekt fordult meg hollywoodi berkekben, de ez a produkció az egyetlen, amely eljutott a megvalósulásig.

A többit vagy a stúdiók ejtették, vagy a leendő alkotók fogtak más munkába, és azért vérzett el a tervezett film. A jövőre látható Dracula úgynevezetett eredettörténet, vagyis azt meséli el, hogy a havasalföldi Vlad hercegből miként lesz a világ első vámpírja. (A munkacím ezért volt Dracula Year One, azaz Drakula - első év). Az alkotók minél nagyobb történelmi hitelességre törekednek, hogy a mítoszt hatásosan vezethessék vissza a gyökerekhez, bár azt nyilván nem fogják kidomborítani, hogy a szadista Vladnak a karóba húzás volt a hobbija.

A produkció érdekessége, hogy mind az alkotók, mind a színészek többsége kezdőnek számít. A címszereplő Luke Evanseddig kisebb feladatokkal bizonyított, legutóbb például a Halálos iramban 6-ban láthattuk. A forgatókönyvírók, Matt Sazama és Burke Sharpless sem nagyon ismertek, a rendező Gary Shore pedig reklámklipeket készített eddig.

(Dracula - hazai bemutató: 2014. augusztus)

Megosztás facebookon