asdf

Tim Burton új filmjével szerezne polgármesteri címet?

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ki járt már Blackpoolban? A 140 ezres lakosú, csendes tengerparti városka eddig nem nagyon hívta fel magára a figyelmet, de ez most megváltozik: valószínűleg filmtörténeti jelentőségre tesz szert.

Ugyanis Tim Burton szeretne itt polgármester lenni. Majd egyszer. A mester ebben a városban forgatta új filmjét, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei-t, sőt, korábban egy klipet is készített itt a Killersnek.

Vandorsolyom_jelenetfoto (7)

Burton azt mesélte újságíróknak, hogy leginkább a város tengerbenyúló mólója fogta meg, mely kissé elhagyott, kopott, és egy vidámpark áll a végén.

timburton_missperegrine"Magányos kamasz voltam, sokat csavarogtam egyedül, és Santa Monica környékén, ahol felnőttem vannak hasonló mólók. A blackpoolinak állati erős hangulata van, varázslatos és félelmetes is. Engem nagyon vonzanak a furcsa helyek és furcsa emberek, és ebben hasonlítanak rám a Vándorsólyom kisasszony hősei. Szuperhősök ők, akik számára a képességük inkább szenvedés. Köszönöm Blackpoolnak, hogy segített életre kelteni, ezt a nagyon-nagyon furcsa világot… ha én leszek a polgármester, meghálálom." – magyarázta Burton.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei/Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children - Hazai bemutató: 2016. szeptember 29.

Megosztás facebookon