asdf

Szárnyal a Ready Player One

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ahhoz persze nem fért kétség, hogy Steven Spielberg új filmje, a Ready Player One sikert fog aratni. A film nyitóhétvégéje hazánkban is erős volt, ugyanis közel 70 ezren váltottak rá jegyet, de nem csupán Magyarországon tarol, világszerte vezeti a mozis statisztikákat.
A kietlen, de a virtuális valóságban megkettőződő jövőről szóló sci-fi/akciót megelőzte a híre, és azt sejtette, hogy a szórakoztató mozi mestere újra nagyot alkotott. Az eredmény azonban felülmúlta az előrejelzéseket: a bemutató utáni első hétvégén az Egyesült Államok több mint 4300 mozitermében bő 41 millió dollárért váltottak jegyet a filmre, a csütörtöki előjátszásokkal együtt a négy nap eredménye már 53 millió: ami az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-as bemutatója óta Steven Spielberg legjobbja.
RPO-FP-193
A különösen látványos film forgatása 175 millió dollárba került, úgyhogy a producerek valószínűleg csak akkor sóhajtottak fel, a mikor azt is meghallották, hogy a Ready Player One Kínában több mint 61 millió dollárt gyűjtött az első hétvégén (és ez meghaladja a Batman Superman ellen ottani sikerét), sőt, azóta a 100 milliós bevételen is túljutott, és így a Warner Bros eddig legsikeresebb kínai filmje lett. A könnyed, kalandos, látványos sci-fi premierjére még sok országban került sor az elmúlt héten, és így az első hétvége után az összbevétel már a 181 millió dolláron is túljutott.
Megosztás facebookon