asdf

Stephen King nem akadt ki az új Kedvencek temetője filmen

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A Kevin Kölsch-Dennis Wiodmyer duó korábban úgy nyilatkozott a Kedvencek temetője adaptációról, hogy Stephen King eredeti szándékai szerint viszik vászonra a temetőből visszatérő holtak történetét, nagy hangsúlyt helyezve a lélektani mozzanatokra.
Az április 4-én mozikba kerülő új Kedvencek temetője filmben azonban nagyon jelentős változás van a Stephen King híres regényében leírtakhoz képest. Számos rajongó felháborodott, amiért a film alkotói nem maradtak hűek az eredeti műhöz. Ilyenkor a szerzők is méltatlankodnak, Stephen King azonban nem háborog. Az élő horrorlegenda már korábban is kijelentette, hogy a műveiből készült különféle adaptációk változtatásai nem zavarják, és most sem vélekedik másképp. Ezt a film főszereplője, Jason Clarke is meg tudja erősíteni.
Pet Sematary10
Tényleg komoly változtatásról van szó, de a merészség jutalma nem marad el. Azok a rajongók, akik most kiborultak, remélhetőleg belátják, hogy jót tett ez a fordulat. Nem akarom lelőni a poént, de ennek köszönhetően sokkal nagyobb lett a mozgásterünk. Egy csomóan egyébként nem akadtak ki az ötlet miatt, és Stephen King szerint is teljesen rendben van ez így.”– nyilatkozta Clarke.
Pet Sematary09
„Néha a halál jobb megoldás” - Ez a mondat és Jud Crandall karaktere bevonult a modern popkultúrába, miután a South Parkban rendszeresen idézték. Lehet, hogy a remake-re is igaz lesz ez a mondat és jobb lett volna nem feltámasztani egy régi klasszikust?
Kedvencek Temetője/Pet Sematary – Hazai bemutató: 2019. április 4.
Megosztás facebookon