asdf

Siket főszereplője van Emily Blunt új filmjének

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A következő szezon nagy meglepetésének ígérkezik a Hang nélkül című thriller, amelyet John Krasinski rendezett (ő is játszik a filmben), és felesége, Emily Blunt a női főszereplő.
A film egy tanyán élő kétgyerekes családról szól, akik egy titokzatos rém miatt kénytelenek teljes csöndben maradni és jelekkel kommunikálni. Ha már ez a történet, adta magát, hogy egy siket kislány alakítsa az egyik gyermeket.
a_quiet_place1
Ő a 14 éves Millicent Simmonds, aki soha nem gondolta volna, hogy egyszer Hollywood élvonalába kerül.
Millicent Simmonds
Csecsemőkorában veszítette el a hallását, és később arról ábrándozott, hogy rendőr vagy tűzoltó lesz, aki megmenti mások életét. Ám nem így alakult. „A drámatanárom észrevette, hogy mocorog bennem valami, ezért elkezdett szerepeket osztani rám, főleg Shakespeare-darabokban meg vígjátékokban. Teljesen véletlenül lettem színész, és ezt a meglepetést a mai napig nem sikerült teljesen feldogoznom.” – mesélte Millicent. 
emily-blunt-john-krasinski-hang-nelkul
Emily Blunt és John Krasinski

Millicent nem csupán színésznő, hanem aktivista is, aki a siketek jogaiért küzd. „Azt szeretném, hogy a halló emberek tanuljanak meg jelelni, mert így jobban tudunk egymással kommunikálni. A szájról olvasás nem elég, miközben a jelnyelv elsajátítása nagyon könnyű, és főleg azoknak a szülőknek hasznos, akiknek siket gyermekük van.” – mondta Millicent.


Hang nélkül/A Quiet Place – Hazai bemutató: 2018. május 3.
Megosztás facebookon