asdf

Oscar-díjas rendezőt kapott az új Mission: Impossible-film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Eldőlt, hogy Christopher McQuarrie rendezi a következő Mission: Impossible-t. A Tom Cruise főszereplésével és produceri közreműködésével készülő akcióthriller immár ötödik a darabja lesz a híres franchise-nak.

Már több mint kétmilliárd dollárt termelt 1996-óta, amikor Ethan Hunt ügynök először jelent meg a mozivásznon. Érdekes módon a negyedik rész volt a legsikeresebb, a két éve bemutatott Mission: Impossible - Fantom protokoll majdnem hétszázmilliós összbevételt ért el.

 tomc

McQuarrie neve jól cseng Hollywoodban, tavaly ő írta és rendezte a Jack Reacher című thrillert, amelynek szintén Tom Cruisevolt a főszereplője. Kettejük ismeretsége azonban régebbre datálódik, mert McQuarrie volt a forgatókönyvírója az öt éve bemutatott Valkűrnek, amelyben Cruise a Hitler elleni merényletet végrehajtó Stauffenberg ezredest alakította. McQuarrie pályafutása elején aratta eddig legnagyobb sikerét: 1995-ben, alig 27 évesen számos egyéb amerikai és külföldi díj mellett Oscart kapott a Közönséges bűnözők forgatókönyvéért.

(Mission: Impossible 5 - bemutató: 2015)

Megosztás facebookon