asdf

Nagy csavarral indít az új Halloween-film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A szerény költségvetésű, de magas színvonalat képviselő filmekkel berobbant Blumhouse Productions (Tűnj el!, Széttörve, Boldog halálnapot!) nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a Halloween folytatására vállalkozott.
Mégpedig a klasszikus, John Carpenter által 1978-ban rendezett filmet folytatják, vagyis nem veszik tekintetbe azt a jó pár epizódot, amit az első film sikere után a maszkos rémmel forgattak. Az új – és állítólag utolsó – Halloween-ben az elmebeteg gyilkos, Michael Myers 40 év után visszatér szülővárosába, Haddonfieldbe, hogy befejezze, amit elkezdett, vagyis leszámoljon Jamie Lee Curtis karakterével, illetve mindenkivel, aki szembejön vele.
newhalloweenmovieposter
A klasszikus Halloween büszkélkedhet a filmtörténet egyik legnyugtalanítóbb befejezésével. A végső összecsapás során Loomis, a pszichiáter (Donald Pleasence) beleereszt egy egész tárat Myersbe, aki kizuhan az emeleti ablakon. Amikor a doktor lenéz, a földön nem hever holttest, a rém eltűnt. Számos elmélet született arra, mi történt Myersszel, a legmerészebb fantáziájú rajongók szerint eltűnése azt sugallja, hogy nem is ember volt, hanem démon. A David Gordon Green rendezte új Halloween-ben rögtön a film elején válasz születik arra, hová lett Myers azon az éjszakán...
 
Halloween – Hazai bemutató: 2018. október 25.
Megosztás facebookon