asdf

Mégis lesz magyar vonatkozású film a mozikban?

Forgalmazót talált a Titanic Filmfesztivál egyik versenyfilmje

Sikerrel vetítette a holnap, szombaton záró 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál "A csendesek" című alkotást. A film, annak ellenére, hogy holland rendezője van, magyar nyelven készült, Tóth Orsi (Delta, Johanna, A nagy füzet) és Rába Roland (Köntörfalak, Ópium - Egy elmebeteg nő naplója, Isteni műszak) főszereplésével. A dráma operatőre is magyar szakember, Pohárnok Gergely.

 20130117-csendesek1

A film Csilla, egy magyar lány történetét meséli el, aki egy összetört autóban ébred, valahol vidéken. Egy gyanús figurával, Gáborral találkozik, akinek sikerül meggyőznie, hogy egy teherhajón Nyugat-Európába utazzon vele. A film egy hallucinogén utazás két világ közt, a holland filmrendező, Ricky Rijneke első filmjében az élet és halál közti vékony határvonalat vizsgálja aprólékos beállításaival.

A film producerei, Dirk Rijneke és Mildred van Leeuwaarden a fesztiválvetítések alkalmából Magyarországra látogattak, és tegnap megállapodást is kötöttek a magyarországi moziforgalmazásra a PARLUX Entertainment nevű hazai forgalmazóval. "Az alkotás művészi értékei mellett azért is fontosnak tartjuk bemutatni az alkotást, mivel a filmfinanszírozás sokak által ismert helyzete miatt még mindig nem kerültek a mozikba magyar filmek. Lényeges, hogy magyar nyelven, magyar színművészekkel élhessünk át olyan történeteket, melyek közel álnak hozzánk, rólunk szólnak."-mondta el a disztribúciós cég vezetője, Gulyás Balázs. A csendesek idén, várhatóan a nyár folyamán kerül a magyar mozik vásznaira.

 

Forrás: PARLUX

Megosztás facebookon