asdf

Kegyetlen tortúrákkal gyúrta ki magát harcossá az új Gladiátor-film főszereplője

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Paul Mescal lép Russell Crowe nyomdokaiba az új Gladiátor filmben. Az Oscar-díjas első részben megismert kisfiú, Lucius, az elvetemült Commodus császár unokaöccse (akit Joaquin Phoenix alakított zseniálisan) immár érett férfi, de egyelőre nem tudni, milyen bonyodalmakba keveredik.

Hamarosan befejeződhet az új Gladiátor-film forgatása. Paul Mescal a napokban a The Graham Norton Show-ban bezélt arról, hogy pár napja befejezte saját jeleneteinek felvételét és a film lehetséges megjelenési dátumát is elárulta. Várhatóan idén ősszel láthatjuk a Gladiátor 2-t. Ridley Scott rendező még 2021-ben jelentette be, hogy megírta a folytatást a 2000-es eredeti filmjéhez. Az új film a színészsztrájkon kívül is komoly nehézségekkel nézett szembe. A stábot olyan vádak érték, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak az állatokkal (főleg a lovakkal és a főemlősökkel), tűzeset is történt, amiben hat munkatárs megsérült, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A produkció jelentős részét ismét Máltán forgatták, mint az első rész esetében. Úgy tűnik, célegyenesben a produkció.

paulmescal_body_gladiator

A Variety magazin Actors on Actors sorozatában színészek faggatják kollégáikat műhelytitkokról. Legutóbb Natalie Portman kapta mikrofonvégre Mescalt, és arról kérdezte, milyen a forgatás a hírhedten perfekcionista, négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott rendező irányítása alatt. A színész azt válaszolta, pont olyan kemény ez a munka, amilyennek hallomásból el lehet képzelni.

„Ez a feladat eltér mindentől, amit eddig csináltam. Rengeteg fehérjeturmix, kegyetlen edzésprogramok és stressz, miközben teljesen új készségeket kell fejleszteni” – magyarázta Mescal. 

A színész szerint nem csupán a fizikai megpróbáltatások jelentenek óriási kihívást, hanem az is, hogy Russell Crowe-tól veszi át a stafétabotot, ezért mindenki a húsz évvel ezelőtti teljesítményhez hasonlítja majd az ő alakítását – a stressz javarészt ebből fakad. „Ez az eddigi legnagyobb szerepem, ami óriási ajándék, de nagyon nehéz megszabadulni az előző film örökségétől. Az új forgatókönyv rendkívül jól van megírva, tisztelettel adózik az előző történetnek, de a karakterem olyan összetettre sikeredett, hogy tökéletesen azonosulni tudok vele, mert teljesen új távlatokat tud teremteni.”

A sztárparádét olyan színészek garantálják, mint Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger és Pedro Pascal.

Gladiátor 2. / Untitled Gladiator Sequel – Hazai bemutató: 2024. november 21.

Megosztás facebookon