asdf

Jön a Star Wars 7

Az elmúlt húsz év legjelentősebb filmes üzletét kötötték meg Hollywoodban akkor, amikor a The Walt Disney Company 4,05 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilm Ltd-t. Az új tulajdonos azonnal bejelentette, hogy elkészítik a Csillagok háborúja 7-et is.

Miközben az USA keleti partvidékének lakóit a Sandy nevű vihar foglalkoztatta, Hollywoodban a  The Walt Disney Company bejelentette, hogy 4,05 milliárd dollárnyi készpénzért és részvényért cserébe megvették a Lucasfilm Ltd-t. A bejelentéssel egy időben azt is közölték a sajtóval, hogy 2015-ben a mozikba kerül a Csillagok háborúja-saga hetedik része is.

A Lucasfilm tulajdonolja a Csillagok háborúja vizuális effektjei mellett számos egyéb film látványvilágán dolgozó Industrial Light and Magic nevű céget és a számítógépes játékokat gyártó LucasArts-ot is. Az üzlettel a Disney tulajdonába került az Indiana Jones-franchise, a Lucasfilm minden ajándéktárgy, flim, videó és audió joga, valamint a Lucasfilm Ltd, az Industrial Light and Magic és a Skywalker Sound, azok minden találmányával, technológiai újításával és védjegyével együtt. A felvásárlást követően Kathleen Kennedy, a Lucasfilm jelenlegi társelnöke marad a cég elnöke, de immáron egyedül ül majd az asztalfőn, kap viszont egy főnököt maga fölé Alan Horn, a Disney elnöke személyében. A vételár felét a Lucasfilm készpénzben kapja meg, a többi pénzt 40 millió Disney-részvénnyel fizeti ki a vevő. A Lucasfilm részvényeit kizárólagosan birtokló Lucas egyébként idén júniusban jelentette be, hogy távozik a cég éléről, és Kennedy-t jelölte ki utódjául.

 Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon