asdf

Jamie Foxx Martin Luther King lesz

  • Szerző: P. Kristóf
A Dreamworks már régóta tervez egy életrajzi filmet Martin Luther King-ről, de most végre konkrét fejlemények is vannak az üggyel kapcsolatban.

A TheWrap értesülései szerint a Marthin Luther King film előkészületei már zajlanak, sőt a studió már trágyal az Oscar-díjas Jamie Foxx-szal a főszerepről. Az is kiderült, hogy Oliver Stone (Vadállatok, Született július negyedikén) nagyon szívesen megrendezné a filmet, a studió azonban egyelőre egyik hírt sem erősítette meg.

jfmlk

A két filmes már dolgozott együtt 1999-ben, a Minden héten háború című amerikai focis filmen. A forgatókönyvet Kario Salem írja, aki korábban olyan filmeket jegyzett, mint A szajré vagy a Mavericks - Ahol a hullámok születnek. Az afro-amerikaiak egyenjogúságáért harcoló Martin Luther King életéről ez lesz az első film, így a készítőknek lehetősége nyílik arra, hogy egész életútját feldolgozzák örökségével együtt. 

Sem Foxx-nak, sem Stone-nak nem ismeretlen terep az életrajzi film, mindketten nyertek Oscar-díjat is ebben a műfajban. Az előbbi Ray Charles megformálásáért a Ray című filmben, míg a második a Született július negyedikén című film rendezéséért. Mind két alkotás bekerült a szerintünk legjobb életrajzi filmek listájára!

Megosztás facebookon