asdf

Íme a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Titanic Filmfesztivál
Végleges a 23. Titanic Filmfesztivál versenyprogramja: a válogatásba kilenc nemzetközi filmet hívtak meg. A különböző európai alkotások mellett kanadai, ausztrál és kínai film is versenyez a fődíjért az április 7. és 16. között megrendezendő fesztiválon.

Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjét kiemelt gálavetítésen láthatja a közönség, a Titanic hivatalos reklámszpotja pedig Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjének egyik részlete lesz.

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

Az izgalmas nemzetközi válogatás mellett fontos magyar premier is lesz a Titanicon: a fesztivál kiemelt gálavetítése Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotásának első hazai bemutatkozása lesz. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A Liliom ösvény világpremierje a Berlinalén volt februárban.

Szintén Berlinben mutatkozott be Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmje is, amelyet a Titanicon is láthat a közönség. A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató rövidfilm egyik részlete lett az idei Titanic hivatalos reklámszpotja.

A fesztivál versenyprogramjának teljes listája:

Házi gondozás (Home Care) – Csehország

Házi gondozás

Mindennapi életünk (Our Everyday Life) – Bosznia-Hercegovina

Mindennapi életünk

Apa és lánya (The Daughter) – Ausztrália

Apa és lánya

Démonok (The Demons) – Kanada

Démonok

Verem az erdőben (Couple in a Hole) – Belgium, Egyesült Királyság

Verem az erdőben

Sárvirág (Mellow Mud) – Lettország

Sárvirág

Ami a sötétben rejlik (What’s in the Darkness) – Kína

Ami a sötétben rejlik

Evolúció (Evolution) – Franciaország

Evolúció

Aloys (Aloys) – SvájcAloys


Megosztás facebookon