asdf

Három nap múlva kezdődik a 23. Titanic nemzetközi Filmfesztivál

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Titanic Filmfesztivál
Már csak három napot kell várni, és megkezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmek tíz napon át lesznek megnézhetők az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38­-as hajón. A fesztivál befutófilmjét Bucsi Réka készítette a díjnyertes ​LOVE ​egy részletének felhasználásával.

A Titanicon amerikai függetleneket, kortárs témákkal, de kosztümös, történelmi eseményekkel is foglalkozó ázsiai filmeket, borzongató horror­ és kísértettörténeteket és dokumentumfilmes blokkot is láthat a filmszerető közönség, míg a versenyprogramban a legújabb filmművészet legjava versenyez a Titanic fődíjáért. 

titanic_filmfest2016

A fesztiválon mutatkozik be Fliegauf Bence Liliom ösvény​ ​ című filmje, és Bucsi Réka díjnyertes animációja, a ​LOVE​ is látható lesz. Mindkét magyar alkotásnak az idei Berlinalén volt a világpremierje. A ​Liliom ösvény​ egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton.  A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató ​LOVE ​egyik klipjéből készült a fesztivál befutófilmje is, amelyet az interneten is meg lehet nézni:

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

A Titanic teljes programja megtalálható a fesztivál katalógusában, amely az alábbi linken érhető el: 23. Titanic filmfesztivál – katalógus

A Titanic vetítései és eseményei április 7. és 16. között lesznek az Uránia Nemzeti​ Filmszínház​ban, a ​Puskin, Toldi​ és ​Sugár ​moziban, valamint az ​A38 Hajón. Jegyek​ elővételben már kaphatók a mozik pénztáraiban.


Megosztás facebookon