asdf

Ilyen volt az exkluzív közönségtalálkozó Terence Hill-el! (videó)

Csütörtök este tartották a Corvin moziban a 79 éves Terence Hill új filmjének, a Nevem: Thomas-nak a díszbemutatóját, ahol maga a színész is jelen volt.
A szervezők folyamatosan exkluzív közönségtalálkozót hirdettek, de a történtek alapján nagyon úgy tűnt, hogy nem voltak felkészülve ekkora tömegre. Napközben a szemfüles rajongók összefuthattak Mario Girotti-val, vagyis Terence Hill-el Budapesten, aki egész nap a városban volt, de a több ezres tömeg biztosra ment és este a Corvin mozinál várta a sztárt és reménykedett abban, hogy valóra válik az álma, hogy végre találkozhat kedvencével és talán még aláírást is tud szerezni. A Romis mozi két vetítést hirdetett meg, de a helyszínen kiderült, hogy három teremben várták a rajongók Hill-t és a filmet. "Kisebb" csúszással, de Hill tiszteletét tette a termekben és a terv szerint az olasz világsztár ezt követően a Syma Csarnokba ment az éjszakai közönségtalálkozóra, amelyre a 4500 Ft-os mozijegyekkel lehetett bejutni, illetve 5000 Ft-ért lehetett jegyet váltani a kihagyhatatlan lehetőségre. Ez mind szép és jó, mondhatni, de a valóságban ez máshogy történt.

Terence Hill-t élőben látni

Nyilván hatalmas élmény volt élőben, alig két méterről látni Terence Hill-t, aki a maga módján próbált eleget tenni kötelezettségének. Egyértelmű, hogy több ezer embernek dedikálni se idő, se energiája nem lett volna, de sokaknak sikerült begyűjteni a hőn áhított aláírást. Iszonyatos tömeg gyűlt össze a Corvin mozi előtt, ami nem meglepő. Boldog, boldogtalan oda állt, ha volt jegye, ha nem. Terence Hill megérkezett a beígért időpontban és a mázlisták még autogrammot is kaphattak tőle. A színész kedvesen és mosolygósan fogadta a magyarok őrületes rajongását.
terence_hill_budapesten01
A szervezők többször beígérték a sajtósoknak, hogy lesz lehetőség normális fotót készíteni a színészről, de ez elmaradt. Folyamatosan hülyére vették a sajtó képviselőit és a rajongókat is, akik az exkluzív közönségtalálkozó reményében álltak sorba több órán keresztül. Volt, aki több száz km-t utazott, volt, aki a gyerekeivel érekezett csak a Syma Csarnokba és dobott ki 5000 Ft-ot, hogy találkozhasson gyerekkori hősével. A Syma-ban a Spencer Hill Magic Band próbált jó hangulatot teremteni. A helyszínen a színész ismét elmondta a sztoriját, majd azonnal vitték is ki a biztonságiak. A több száz ember pedig értetlenül állt, majd elkezdték keresni a színészt a csarnokon belül és kívűl, sikertelenül.

Vakuzni nem szabad, csak kamuzni!

A szervezők külön kérték, hogy ne vakuzzanak a fotósok és erre a helyszínen is többször felhívták a figyelmünket. Mindenki tiszteletben is tartotta a színész kérését, akinek a gyenge szeme miatt volt ez fontos. A film vetítése előtt Terence Hill és a szinkronhangja, Ujréti László lépett a színpadra, hogy közösen meghallgathassuk azt a történetet, hogy Hill hogyan ismerkedett meg Bud Spencer-rel. Kedves, bájos történet, amit egész Európa ismer már, de mi így is szájtátva hallgattuk végig. Mégis csak egy legenda mesél nekünk!
terence_hill_budapesten02
Nem engedték, hogy videózzunk, de erről korábban nem volt szó, sőt, csak a vakuzás volt tiltva. A moziban az egyik igen lelkes biztonsági ember ki is verte majdnem a kezemből a kamerát, így néhány másodperc kimaradással, de azért sikerült megörökíteni a beszédet. Ezután a teremből kijöttünk és a sajtó képviselői összefogva próbált közösen beszélni a szervezőkkel, egy normális fotó készítése céljából. A válasz ekkor már az volt, hogy amiért vakuzott valaki a teremben, így nem lehet. Vakuzás egyébként nem volt, talán messzebbről igen, a nézők felől. Természetesen egyre feszültebb volt a légkör. Majd bekamuzták, hogy amint a VIP-ből kijön a színész, akkor a sajtónak megáll néhány fotó erejéig. Így történt az, hogy kétszer felvételt készíthettünk arról, hogy miként vonul szerényen Terence Hill a Corvin mozi folyosóin a testőrökkel. Ezek után csak annyit mondtak, hogy a menedzsment nagyon szigorú! Rendben van! De kérdem én: akkor miért kell kamuzni? Miért nevezik közönségtalálkozónak, ha közben meg egy kb 20 perces színpadi "előadás"-t kapnak az emberek? Mi, sajtósok azt a magyarázatot kaptuk először, hogy exkluzív szerződése van Terence Hill-nek a Centrál Médiacsoporttal, így kvázi csak a "csókosók" készíthetnek róla fotót, interjúról persze még álmodni sem mertünk. A rajongók viszont semmilyen magyarazázatot nem kaptak az "elmaradt közönségtalalkózó" kapcsán. Csalódott és jogosan felháborodott emberek kommentjeit lehet olvasni a közösségi oldalakon (Romis mozi), de természetesen senki nem reagál. A felháborodás jogosságát a pénz lehúzására kell érteni. Hiszen senki sem gondolhatta komolyan, hogy egy közel 80 éves ember több ezer embernek fog dedikálni és közös fotókon mosolyogni. Így csak a kiváltsággal rendelkezők, mint pl. a nemrég kisbabát szült Kulcsár Edina és férje pózolhattak a színésszel, na meg néhányan azok, akik a Centrál Médicsoporthoz tartoznak (24.hu, startlap, Nők Lapja, Nosalty...stb).

Összességében elmondhatjuk, hogy láttuk élőben Terence Hill-t, ami fantasztikus dolog, de a közönségtalálkozónak nyomait még csak nem is tapasztaltuk. Persze, tudjuk, ez nem Hill hibája és rá a világon nem haragszik senki, de a szervezés botrányos volt! Sokkal tisztességesebb szervezést érdemelt volna Terence Hill és a rajongók is! Néhány fotót sikerült készítenünk és a moziban tartott beszédet is felvettük:

 
Megosztás facebookon