asdf

Idén is Frankofon Fimnapok az Urániában

  • Szerző: AnnMarie
Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Frankofon Filmnapokat, ahol idén Összesen 14 frankofón ország mutatkozik be megközelítően 40 mozgóképpel, amelyeket a magyar közönség most először láthat.

A Budapesti Francia Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezésében február 28. és március 9. között ismét a frankofón filmeké a főszerep. Azonban az elmúlt évekhez képest újításnak számít, hogy A Filmnapok idén először versenyfilm-kategóriával is jelentkezik. A nyolc alkotásból a közönség választja ki a legnépszerűbbet, melynek hazai forgalmazását a TV5 Monde csatorna támogatja 1000 euróval.

urániaplakát

A Filmnapokat idén a Kis-Anglia című görög romantikus dráma nyitja, ezzel tisztelegve Görögország Európai Unióban betöltött soros elnöki tisztjére. A napokon többek között megtekinthetjük majd, Az apáca, a Kilenc hónap letöltendő, az Idegen a tónál és a Szerelem a felhők felett című filmeket is, de a magyar esten Pálfi György kultikus filmjét, a Final Cut-ot is levetítik.

finalcut

Több neves filmművész is Budapestre érkezik, hogy részt vegyen a bemutatókon és a vetítések utáni közönségtalálkozókon: a francia rendezők közül Guillaume Brac (Tonnerre), Alexandre Castagnetti (Szerelem a felhők felett), Guillaume Nicloux (Az apáca), valamint a francia-csádi Mahamat Saleh Haroun (Grigris).

Bővebb információkat és pontos programfüzetet ITT találod!

Jó szórakozást kívánunk minden Filmnapok látogatónak!

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!


Megosztás facebookon