asdf

Gebének tartják Keira Knightley-t az Anna Karenina szerephez!

Már Oroszországban is látható az Anna Karenina új adaptációja, amelyben Keira Knightley játssza Lev Tolsztoj tragikus sorsú hősnőjét. Az orosz kritikusok egy része nincs elragadtatva a filmtől, de nem annak művészi kvalitásait hiányolják, hanem mellékes dolgokba kötöttek be.

annakarenina_keira1

"Az angol Karenina túl gebe" - írja például sommásan a Trud című napilap, melynek kritikusa szerint az orosz ember inkább teltebb asszonyt képzel el maga előtt, amikor a regényt olvassa. Az Izvesztyija ítésze viszont azt kifogásolja, hogy Anna Karenina olyan csodálatos és változatos ruhakölteményekben jelenik meg, ami még az orosz arisztokratákra sem volt jellemző. (A filmet 4 Oscarra jelölték, többek között legjobb jelmez kategóriában.) A kritikus szerint a XIX. századi orosz felső tízezer asszonyai néhány alapruhát váltogattak mindig az alkalomnak megfelelően átalakítva, és nem volt szokás minden napra más méregdrága estélyit fölvenni. A Novaja Gazeta megint Keira soványsága miatt panaszkodik, érvként azt hozva föl, hogy a klasszikus szovjet adaptációk Annái, a jó húsban lévő Alla Taraszova és Tatyjána Szamojlova után furcsa egy ennyire vékony színésznő ebben a szerepben. Az Afisa portál kritikusa rögtön utólagos javaslattal állt elő: szerinte Keirának 15 kilót kellett volna híznia, hogy úgy nézzen ki, mint egy normális orosz nő.

Ugyanakkor a snob.ru weboldal szavazása a második legjobb Anna Kareninának hozta ki az angol színésznőt Tatyjána Szamojlova után.

UIP

Megosztás facebookon