asdf

Felháborítónak tartják a Kick-Ass 2-t!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Három éve sok támadás érte a Kick-Ass című filmet a túl sok erőszak miatt, most pedig már a folytatás, a Kick-Ass 2 előzetese láttán is felháborodtak néhányan.

Az ugyanis hagyján, hogy a felnőttek aprítják egymást a filmben, de visszatér Hit Girl, a bájos kamaszlány, és útját megint hullahegyek szegélyezik. Ez természetesen elgondolkodtatta a karaktert játszó 16 éves színésznőt, Chloe Grace Moretzt is.

kickass1

"Gyakran eszembe jut, hogy az, amit csinálok, milyen hatással van a közönségre - mondja Chloe. - Tudom, nem tetszik mindenkinek, hogy a Kick-Ass-ben mondjuk levágom valakinek a kezét, de nem szabad elfelejteni, hogy ez szórakoztató mozi, és nem dokumentumfilm. Én sem magamat alakítom, hanem egy kitalált személyt. Chloe soha nem tenne olyat, mint Hit Girl. Ezt már az első rész készítésekor tisztáztam magamban, pedig még elég kicsi voltam. Azt is tudtam már akkor, hogy az ilyen filmek azért készülnek, mert a nézők másfél órára ki akarnak szakadni abból a valóságból, amelyben élnek. És minél meredekebb egy film, a közönség annál messzebbre kerülhet attól, amit egy kis időre el akar felejteni."

Kick-Ass 2 erőszakosságáról szóló vitát egyébként a film sztárja, Jim Carrey indította, aki a mikroblogjában határolódott el a túlzott brutalitástól. Úgy érvelt, hogy a Sandy Hook iskolában történt ámokfutás után nem lenne szabad ilyesmit a mozikban mutogatni. Carrey egyébként egy megjavult maffiózót alakít a filmben, aki németjuhászával az oldalán szuperhősként tesz rendet az utcákon.

(Kick-Ass 2. - hazai bemutató: 2013. augusztus 22.) 

Megosztás facebookon