asdf

Elsöprő siker az Oscar-esélyes Eszeveszett mesék

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Mozinet
Néhány nappal ezelőtt jelentették be a legjobb idegen nyelvű film kategóriában kilenc filmre szűkült Oscar-esélyesek listáját. A befutónak tartott Ida (már a mozikban!) és a magyar koprodukcióban készült, Ragályi Elemér fényképezte Kukoricasziget (tavasztól a mozikban) mellett a filmek között szerepel a nálunk csütörtöktől látható őrült vígjáték, az Eszeveszett mesék is.
Pedro Almodóvar produkciója több hasonlóságot mutat a korábbi Oscar-nyertes Szemekbe zárt titkokkal: ahogy a hazai piacon, úgy Magyarországon is elsöprő sikert aratott a nyitóhétvégén.
eszeveszettmesék_01
A Szemekbe zárt titkok a legnagyobb argentin blockbuster volt nem csak hazájában, de az egész világon, egészen az Eszeveszett mesék  bemutatójáig, amely már több mint 17 millió dolláros bevételt ért Argentínában. Az Eszeveszett mesék ráadásul jó úton halad afelé, hogy hazáján kívül is átvegye az első helyet, a cannes-i premier óta az egész világon nagy sikerrel vetítik. Nálunk hétfőig az előjátszásokkal együtt 4.015 nézőt gyűjtött össze, mely felülmúlja a Szemekbe zárt titkok nyitóeredményét. Ha a vígjáték az elődjéhez hasonló sleeper hit-nek bizonyul, akkor ezt az eredményt akár megtízszerezheti mozis pályafutása alatt.
eszeveszettmesék_02
Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának, az Eszeveszett meséknek a főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.
Az Eszeveszett mesék már látható a hazai mozikban szinkronizált és feliratos változatban egyaránt, magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft.
Megosztás facebookon