asdf

Dwayne Johnson már a filmes karrier előtt is igazi kemény legény volt

  • Szerző: Nikk
Focistaként, majd birkózóként képzelte el jövőjét a világhírű színész, Dwayne Johnson! Mit csinált a 41 esztendős sztár, mielőtt a filmes karrier útjára lépett? Cikkünkben mindezt megtudhatod!

Danydwayne_627x247

Dwayne Johnson Kalifornában született, ám nem itt nőtt fel. Gyermek éveit többek között Új-Zélandon, Auckalndben, Honoluluban töltötte, tanulmányai tizenegyedik évfolyamát pedig már a pennsylvaniai Bethlehemben végezte el. Dwayne ezen az egyetemen ismerkedett meg feleségével, Dany Garcia-val, az iskolát végül 1995-ben fejezte be a Fiziológia és Kriminológia szakon.  

Filmes karrierje előtt sem unatkozott a sztár, a suliban a Miami hurrikánok focicsapat tagjaként (sőt sztárjaként!) kergette a bőrt. Játszott a miami-i egyetemek nemzeti bajnokságán, a Kanadai Nemzeti Ligában (a Calgary Stemeders együttesében). Nagy bánatára NFL-ben való szereplést már elbukta, ugyanis térdsérülést szenvedett. A sporttól nem tudott elszakadni, így a futball után a birkózást választotta (1996-ban járunk!). Két esztendővel azután, hogy csatlakozott a World Wrestling Entertainment cégéhez, máris megnyerte a WWE Nemzetközi Bajnoki övét, így ő lett a legnépszerűbb birkózója, és persze reklámarca! Egyébként édesapja, Peter Maivia, és nagyapja, Rocky Johnson is letette névjegyét ebben a sportágban. Pontosan az ő emlékükre, és tiszteletükre eleinte Rocky Maivia néven indult a versenyeken.

1997-ben az Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címét Dwayne vihette haza! Hat évvel ezelőtt ő, és felesége egy millió dollár adományát a miami-i egyetemnek, hogy felújítsák a labdarúgó létesítményeket. Mivel a tanszék korábban nem kapott még ekkora segítséget, így a tiszteletére a Hurrikánok öltözőjét The Rock-ra átnevezték. Első filmes szerepét a Stephen Sommers rendezte A múmia visszatér (The Mummy Returns) jelentette 2001-ben. A Skorpiókirály című film (2002) első forgatási napja után a rendező született akcióhősnek nevezte. Birkózói tapasztalatát hasznosítani tudta a munka során. Az összes kaszkadőrjelenetben ő maga látható.

The Rock wins the World Heavyweight Championship belt  [NO Germany, Austria]

Megosztás facebookon